Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Had ik maar... Meteen gevraagd of hij liever een man heeft

'Vrienden hadden 'm zien zoenen met een man. Ik ging er kapot aan'

Had ik maar... Meteen gevraagd of hij liever een man heeft

Iedere woensdag deelt een Grazia lezer(es) zijn of haar grootste regret...

Naam Kim (26) Relatie nee Beroep stagiaire op een manege

"Ik kende Benny al een tijdje toen we voor het eerst zoenden. We hoorden bij dezelfde vriendenclub en ik vond hem vet lekker. Maar ik had altijd gedacht dat ik geen kans maakte: ik wist niet beter of Benny was homo. Ik maakte me dan ook geen illusies toen wij tijdens een festival erg naar elkaar toetrokken. We konden het gewoon goed met elkaar vinden en dat we dezelfde muziek te gek vonden, schepte een band. Twee dagen lang waren we niet bij elkaar weg te slaan. Dat hij me daarna thuis nog vaak app’te en belde vond ik dan ook niet vreemd. Ik heb meer mannelijke vrienden, prima toch?"

Zoen

"Alles veranderde toen hij me op een avond vol op mijn mond zoende. ‘Jij valt toch op jongens?’ vroeg ik stomverbaasd. Benny grijnsde. ‘Ja, meestal wel ja,’ zei hij. ‘Maar er zijn heel soms meisjes die ik ook sexy vind. Jij bent er daar een van.’ Enthousiast zoende ik terug. Ik was niet alleen superblij omdat Benny me aantrekkelijk vond maar ook omdat ik kennelijk bijzonder was: leuker, beter dan andere meiden. Ik ben vroeger gepest op school en ondanks dat ik al heel wat vriendjes heb gehad, denk ik nog vaak dat ik er niet mag zijn. Benny’s aandacht gaf me zelfvertrouwen. Toen hij vroeg of hij met me mee naar huis mocht, zei ik ja. Er volgde een geweldige nacht. Benny mocht het dan wel vaker met mannen dan met vrouwen doen, hij was heel goed in bed. En we hadden ook zo’n lol. We lachten ons suf tijdens de sex, het was gewoon heel gezellig. Toen ik de volgende ochtend naast hem wakker werd, was ik knetterverliefd. Had ik Benny toen maar meteen gevraagd hoe het zat. Want ik zat er wel over in. Vond hij me leuk voor een nacht, als afwisseling, of voelde hij echt wat voor me?"

Valse hoop

"Ik durfde er niet over te beginnen, bang dat hij me teveel een claimer zou vinden. Ik zou wel zien of hij me opnieuw op zou zoeken… En ja, drie dagen later lag hij opnieuw bij me in bed. De tijd erna zag ik hem geregeld. Ik werd verliefder en verliefder. En Benny ook, dacht ik, dat kon niet anders. Anders zou hij toch niet telkens naar me toe komen en me hooguit twee uur per nacht laten slapen als we samen waren? Toch durfde ik hem nog steeds niets te vragen. Anderen uit onze vriendengroep, die Benny al langer kenden, waarschuwden me. Zij wisten wel dat Benny het soms ook met meisjes deed. Maar ze zeiden dat hij ze vroeg of laat altijd weer dumpte voor een man. ‘Je moet niet denken dat hij ooit genoeg aan jou alleen zal hebben’, zei een vriendin. ‘Zo gaat dat met bi’s, zeker mannen, die willen altijd van twee walletjes eten.’ Woedend dat ik werd! Wat een generalisatie, wat een vooroordelen. Benny ging echt voor mij, dat voelde ik toch? Nou ja, dat hóópte ik…"

Meer dan seks

"Bijna twee maanden leek het of ik gelijk had. Tot hij me terloops meldde dat hij een nacht bij een oud vriendje had doorgebracht. Het vervelendste was dat hij me niet eens vroeg of ik dat erg vond. Hij leek het de normaalste zaak van de wereld te vinden. Ik kromp onder zijn woorden. Opnieuw zei ik niets, vroeg ik niets. Ik dacht: hij moet zich nog even uitleven. En ik maakte mezelf wijs dat het maar sex was. Wij hadden meer: we aten vaak samen – bij mij, dan kookte ik voor hem – en keken ook series met z’n tweeën. Dat moest toch iets betekenen? Maar ik voelde hem langzaam van me wegdrijven. Van vrienden hoorde ik dat ze hem hadden zien zoenen met een man. Ik ging er kapot aan, maar het enige dat ik deed was me nog meer uitsloven. In de keuken én in bed. Als ik me in standje zus en zo wrong en als ik het ook anaal met hem zou doen, dan zou hij toch wel alleen voor mij kiezen? Ik heb mezelf compleet uit de tuin laten leiden."

Spijt

"Toen ik het onderwerp eindelijk aansneed, en hem vroeg of hij ons contact zag, zei hij onomwonden dat hij dol op mij was, maar nooit monogaam wilde leven met een meisje. Daarvoor was hij te gek op jongens. Als hij ooit in een vaste relatie zou belanden, zou dat met een man zijn. Maar waarom vroeg ik dat; had hij soms de suggestie gewekt dat het anders was? Dat speet hem dan; voor hem waren wij friends with benefits. Was ik soms verliefd op hem? Ik beet op mijn lip en lachte mijn gevoelens weg. Hierna heb ik langzaam afstand genomen en is het doodgebloed tussen ons. Tegenwoordig woont hij samen met een jongen. Als ik hen samen zie, steekt het. In mijn hart ben ik nog steeds verliefd op hem. Maar ik zal me nooit laten kennen."