Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

In de herfstvakantie vliegen vanaf Schiphol? Dit moet je weten

Schiphol geeft advies!

In de herfstvakantie vliegen vanaf Schiphol? Dit moet je weten

Ga jij er in de herfstvakantie even tussen uit? Good for you! Mocht je met het vliegtuig gaan én vanaf Schiphol vliegen, let dan wel even op het volgende: er wordt een enorme drukte verwacht op het vliegveld.

Enorme drukte

De komende weken wordt verwacht dat er 3 miljoen mensen via Schiphol zullen reizen. Het zou hier volgens de luchthaven gaan om 2 miljoen mensen die daadwerkelijk via Schiphol reizen. De rest zouden overstappers zijn. Mocht je het vorig jaar al druk hebben gevonden; dit jaar schijnt de drukte dus te stijgen met 6% ten opzichte van de herfstvakantie van 2016.

Schiphol geeft advies!

De populairste vakantiebestemmingen deze herfst zijn Barcelona, Londen, Antalya, Malaga en Milaan. De meeste reizigers vertrekken op vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober. Ben jij een van deze reizigers? Check hieronder dan de tips om de drukte zoveel mogelijk te vermijden!

Wat je zelf kunt doen om niet in de enorme drukte terecht te komen? Schiphol adviseert reizigers op tijd te vertrekken van huis én om thuis al online in te checken. Enjoy your holiday!

Bron: Telegraaf, Beeld: iStock