Heftig nieuws over bevalling Serena Williams

Verschrikkelijk!

Lees ook

Afgelopen week schitterde Serena Williams op de cover van Vogue met haar prachtige dochter Alexis Olympia. Hoewel het nu heel goed lijkt te gaan, bleek de bevalling alles behalve dat te zijn geweest. De ster kreeg te maken met ernstige complicaties na de bevalling en verkeerde zelfs in levensgevaar.

Keizersnede

Op 1 september vorig jaar werd de inmiddels vijf maanden oude Alexis Olympia met een keizersnede ter wereld gebracht. Het leek toen al niet goed te gaan, toen het hartje van Serena's dochtertje stopte met kloppen. Hoewel ze het ergste gehad dachten te hebben, ging het na de bevalling pas echt goed mis.

Omdat ze in 2011 al eens eerder tijdens een operatie een longembolie opliep, wist Serena de dag na de bevalling dat het opnieuw mis was. Ze was erg kortademig en had meteen al het gevoel weer een bloedprop te hebben. Helaas maar waar: er zaten inderdaad meerdere bloedproppen in haar longen.

Interne bloeding

Door de medicijnen en hevige hoestbuien, scheurde de wond van haar keizersnee open. Toen de topsporter geopereerd zou worden, kwamen artsen erachter dat ze ook nog eens een heftige interne bloeding in haar buik had.

Gelukkig gaat het nu, vijf maanden later, goed met Serena. Ze heeft uiteindelijk nog zes weken bedrust moeten houden na de bevalling en lang moeten herstellen.

Lees ook: Serena Williams sleept cover met pasgeboren dochter in de wacht

Laatste nieuws

Zie ook