Random questions met de cast van ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’

Kijk mee!

De romcom Taal is zeg maar echt mijn ding is er één die je niet mag missen. De film wordt nu al vergeleken met Bridget Jones Diary, dus je begrijpt: deze moet je zien. Wij spraken met de cast.

Lach en een traan

Taal is zeg maar echt mijn ding van regisseuse Barbara Bredero is geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Paulien Cornelisse. "Na het maken van vijf kinder films (o.a. Mees Kees & Dikkertje Dap) was het de hoogste tijd om een film voor volwassenen te maken", laat ze weten.

Het eindresultaat is een romcom met een lach en een traan op hetzelfde moment. En for all the ladies: hij wordt vergeleken met klassiekers als Bridget Jones en Notting Hill. "Ik denk dat het komt omdat we Anne (het hoofdpersonage) heel naturel en toegankelijk hebben neergezet, zodat iedereen zich met haar kan identificeren en ontdekken we allemaal de Anne in onszelf, ook de mannelijke kijkers", aldus Barbara.

Trailer

De onhandige Anne (Fockeline Ouwerkerk) heeft een passie voor taal. Stopwoorden, verbasteringen, verkeerde aanhalingstekens, scheldwoorden en aparte babynamen. Ze kan zich er enorm mee vermaken, het verbaast haar én ze heeft er een mening over. Bij het glossy tijdschrift waar ze werkt, mag ze echter alleen maar over zomermode en quinoa salades schrijven. Gelukkig kan ze haar frustratie daarover goed delen met haar collega en beste vriend Timo (Egbert-Jan Weeber). Als ze uiteindelijk ook nog voor haar vader (Peter Faber) moet zorgen, besluit Anne dat ze het helemaal anders wil; een baan met meer diepgang, weg uit de dagelijkse sleur en de liefde van haar leven vinden. Net als ze ontslag wil nemen, wordt ze gekoppeld aan de charmante, maar gladde fotograaf Rick (Tarikh Janssen) en ze besluit nog even te blijven. Een beslissing die voor vuurwerk zorgt, maar of ze er echt gelukkig van wordt?

Vanaf 18 januari 2018 in de bioscoop! Bekijk de trailer hierboven.

Random questions

Wij stelden de cast van Taal is zeg maar echt mijn ding een aantal random questions. Kijk mee!

Meer video's met BN'ers zien? Volg Grazia HIER op YouTube!

Beeld&Edit: Sanne Verboven

Laatste nieuws