Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

ZARA komt met in-store robothulpjes

ZARA komt met de een na de andere verandering, zowel online als in in-store.

ZARA komt met in-store robothulpjes

ZARA komt met de een na de andere verandering, zowel online als in in-store. De Spaanse highstreetketen zal binnenkort robothulpjes inzetten in de grotere filialen, weet Emerce.

Nieuw

De bedoeling is dat ze online bestellingen uit het magazijn ophalen en deze aan de klant overhandigen. Met de komst van deze robots, zullen de oude click and collect-afhaalpunten op lange termijn verdwijnen.Geheel nieuw is het niet; enkele filialen in het Spaanse A Coruña en in Londen zouden, volgens Wall Street Journal, al gebruik maken van de dienst.

Makkelijk

Het enige wat shoppers hoeven doen, is een barcode scannen of afhaalcode in te voeren, de robot pikt het juiste pakket vervolgens op in het magazijn. Dit zou de in store shopping experience een stuk beter en sneller moeten laten verlopen. Vorig jaar kwam het nieuws al naar buiten dat ZARA met zelfscan-kassa’s zal komen. But there’s even more. Het moederbedrijf Inditex werkt ook same-daydeliveries en next-daydeliveries in Spanje, Engeland en Frankrijk. Hopelijk zijn wij ook snel aan de beurt!

Lees ook: Hier gaat alle onverkochte kleding van ZARA heen

Bron: Emerce, Beeld: iStock