Samantha Steenwijk: ‘Ik zag mezelf op tv en dacht: wat een bal gehakt’

"Ik lap het aan mijn laars wat mensen vinden"

Lees ook

Samantha Steenwijk (31) schittert in de nieuwste Beau Monde. Was het jou opgevallen dat de diva van ‘The voice’ in de liveshows tien kilo minder woog?

Pasta met Sonja

"Ik zag mezelf op tv en dacht: shit, wat een bal gehakt is dat! Er moest gewoon wat vanaf. Vlak daarna was ik uit eten met Gerard Joling, met wie ik bevriend ben, en zei: ‘Ik moet tien kilo kwijt voor de liveshows van ‘The voice’ en ik heb nog tien weken.’"

"Gerard is bevriend met Sonja Bakker en blijkbaar had hij een balletje bij haar opgegooid, want die maandag belde zij me: ‘Als je wilt, dan komt een van mijn dames elke week bij je langs om je te begeleiden en wegen.’ Uiteindelijk heeft Sonja me zelf geholpen. Een grotere stok achter de deur kon ik natuurlijk niet krijgen. En het is gelukt: voor de eerste liveshow was ik 10,2 kilo kwijt."

Logopedie-lessen

Naast zinger is er nóg een droom: presenteren. "Dat lijkt me nou zo leuk. Vorig jaar sprak ik er al met mijn manager over. Alleen praatte ik toen nog heel Haags. Inmiddels is dat minder, dankzij de logopedie-lessen die ik heb gevolgd. Een tv-show presenteren is echt een wens van me. En ja, er zullen vast mensen zijn die dan zeggen: ‘Moet zij nou ook weer zo nodig presenteren?’ Maar dat interesseert me niks. Echt niet. Mensen hebben altijd iets te zeuren. Kijk naar Anouk, die ligt continu onder vuur. Terwijl zij misschien wel de grootste zangeres is die Nederland ooit gehad heeft. Ik lap het aan mijn laars wat mensen vinden. Echt."

Bron: Beau Monde, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook