Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Je speelt Monopoly al je hele hele leven verkeerd

Je speelt het spel eigenlijk altijd al verkeerd... Wij hebben de echte regels even voor je op een rijtje gezet.

Je speelt Monopoly al je hele hele leven verkeerd

Monopoly... Het is nog steeds het favorieten spel van menig mens. Urenlang zit je aan de eettafel, probeer je als een gek zoveel mogelijk straten te krijgen en spring je een gat in de lucht zodra je op de Kalverstraat staat. Maar wat je niet wist, is dat je het spel eigenlijk altijd al verkeerd speelt... Wij hebben de echte regels even voor je op een rijtje gezet.

Vrij parkeren

Je bent zó blij als je op het vakje 'vrij parkeren' terechtkomt. Je mag dan al het geld dat in de pot zit in je zak steken en kan er vervolgens weer even tegenaan. Nou, volgens de officiële regels werkt dat heel anders. Er bestaat namelijk helemaal geen pot! Niet zo gek dus dat het spel soms uren kan duren en niemand failliet gaat...

Het kopen van huizen

Een andere regel die zelf verzonnen is, is het kopen van straten en stations. In het begin van het spel laat je je pion vrolijk over het spelbord wandelen en zodra je op een straat staat, mag je deze kopen. Als je geen interesse hebt of je portemonnee is leeg, is de volgende speler aan de beurt.

De officiële regels zeggen het volgende: "Als een speler het object niet wil kopen, wordt het meteen per opbod verkocht, waarbij alleen de andere spelers mogen meebieden. Een straat of station wordt dus altijd verkocht, zodra iemand erop terecht komt. De speler die erop landt mag als eerste kiezen. Koopt deze speler het niet, dan krijgen de andere spelers de kans."

Volgende keer moeten we ons dus iets beter aan de regels houden, willen we ruzie's voorkomen...

Lees ook: 11 Spelletjes die ieder 90’s kind herkent

Bron: BuzzFeed