Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vooral hoogopgeleide mensen kijken Temptation Island

Is het programma ook jouw guilty pleasure?

Vooral hoogopgeleide mensen kijken Temptation Island

Voel jij je weleens schuldig omdat je elke donderdagavond weer klaar zit voor je guilty pleasure Temptation Island? No need! Uit onderzoek blijkt namelijk dat vooral hoogopgeleide mensen naar het programma kijken. Vanaf nu hoef je dus nooit meer stiekem te kijken, maar mag iedereen het weten.

Kijkcijfers

Dat het programma enorm goed wordt bekeken, blijkt uit de kijkcijfers. Uit de cijfers van het Kijkonderzoek blijkt dat het programma gemiddeld per aflevering maar liefst 720.000 kijkers trekt. Bijna de helft daarvan (zo'n 345.000) blijkt hoog opgeleid (hbo of universiteit). Jep, het blijkt dus inderdaad dat hoog opgeleiden wel degelijk naar het juicy programma kijken.

Op de vraag waarom hoogopgeleiden kijken naar het programma - ook al zeggen ze vaak van niet - gaf programmamaker Jort Kelder het volgende antwoord aan AD: "Ik denk dat hoog opgeleide mensen graag kijken uit verbazing, of puur voor entertainment. Ik denk dat veel mensen er ook gewoon heel erg om kunnen lachen."

Geen slechte tv

Volgens televisiewetenschapper Dan Hassler-Forestis is Temptation Island helemaal geen slechte tv. Het zou zelfs tactisch en slim in elkaar zitten. "Het is platvloerse reality, maar op een ironische manier gemaakt waardoor het ook hoogopgeleide kijkers aanspreekt. Het programma is gewoon goed gemaakt. Het bevat surrealiteit, seks, drama, conflict, en een goede voice-over die laat zien dat ook de makers het niet allemaal serieus nemen", vertelt de wetenschapper aan AD.

Lees ook: Wat Timtation nu weer heeft gedaan...

Bron: AD, Beeld: Instagram, iStock