Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bizar: tweeling heeft twee verschillende vaders

Huh?!

Bizar: tweeling heeft twee verschillende vaders

In Vietnam is iets héél zeldzaams ontdekt: Er is daar een tweeling met twee verschillende vaders geboren. De 'biologische' vader van de meisjes vertrouwde de boel niet, toen ze helemaal niet op elkaar bleken te lijken. Ze besloten een DNA-test te doen en daaruit bleek dat de kinderen beiden een andere vader hebben. Maar hoe is dat in vredesnaam mogelijk?

Huh?

De ene heeft een dikke bos krullend haar en de ander niet. Beetje gek, dacht de vader, die op aandringen van zijn familie een DNA-test liet doen bij zijn kinderen. Hieruit bleek dat de inmiddels 2-jarige meisjes inderdaad een andere vader hebben. Hoe dat kan? Als de moeder toevallig twee vruchtbare eitjes heeft én erg kort na elkaar seks heeft met twee verschillende mannen, is het dus mogelijk om beide eitjes te bevruchten met het zaad van verschillende mannen. Dat bleek ook hier het geval te zijn.

Shocking

De moeder van de meisjes heeft inmiddels toegegeven dat ze vreemd is gegaan. Dit is echter niet de eerste keer dat zo'n verschijnsel optreedt. In de VS heeft zich dit ook al voorgedaan, waarna de vader weigerde om nog alimentatie te betalen voor zijn niet-biologische kind. De rechter gaf hem daarin gelijk.

Lees ook: Vader wil baby een tatoeage geven

Bron: HLN.be, Beeld: iStock