Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hacker Laura Ponticorvo blijkt VVD-politicus

Een jaar geleden belandde vlogger Laura Ponticorvo in een ware nachtmerrie; haar naaktfoto’s en sexvideo’s werden gestolen en online verspreid. Nu is de dader bekend

Hacker Laura Ponticorvo blijkt VVD-politicus

Een jaar geleden belandde vlogger Laura Ponticorvo in een ware nachtmerrie; haar naaktfoto’s en sexvideo’s werden gestolen en online verspreid.

Litteken

Aan Grazia vertelde ze destijds haar verhaal. "Het litteken dat ik hieraan overhoud, gaat volgens mij nooit meer weg. Het was een gewone vrijdagochtend, ik had net ontbeten en de hond uitgelaten toen ik een appje van een vriend kreeg: ‘Lau, als ik jou was, zou ik meteen een advocaat bellen, want er gaan allemaal naaktfoto’s van je rond.’ Op dat moment stort je wereld in. Ik raakte compleet in paniek, kon niet meer stoppen met huilen en zat half te hyperventileren. Gelukkig bleef mijn vriend, die zelf ook op de foto’s staat en dus ook heftig geëmotioneerd was, heel scherp. Hij zei: ‘We moeten dit nú oplossen.’ Hij heeft meteen een advocaat ingeschakeld en de politie gebeld."

Misdrijf

Mijn ouders zeiden meteen: ‘Jij hebt niets verkeerd gedaan. Iedereen heeft sex, daarom leven wij allemaal, het is de normaalste zaak van de wereld.’ Mijn familie ziet dus gelukkig heel goed dat dit een misdrijf is en dat ik niet fout ben geweest, maar degene die de beelden heeft gestolen en gepubliceerd."

Dader bekend

Vandaag laat De Telegraaf weten dat de Almeerse VVD-politicus Mitchell van der K. is ontmaskerd als de hacker die computers van de bekende vlogster Laura Ponticorvo en andere (bekende) Nederlanders openbrak op zoek naar naaktfoto’s en video’s. De man probeerde ook de computers van ex-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo en een aantal andere bekende Nederlanders te hacken.

Aangeklaagd

Van der K., die in het dagelijks leven tekstschrijver is, is gearresteerd door de politie en inmiddels aangeklaagd voor computervredebreuk. Hij neust volgens de verdenking al jarenlang in computers van vrouwen.

Lees ook: Exclusief! Nederlands grootste vloggers over hun inkomen

Bron: De Telegraaf, Grazia, Shownieuws, Beeld: Instagram, ANP