Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Restauranteigenaar haalt uit naar gast, krijgt storm van kritiek

Heftig!

Restauranteigenaar haalt uit naar gast, krijgt storm van kritiek

We kunnen ons goed voorstellen dat het nogal frustrerend is als je restaurantgasten wel reserveren, maar vervolgens niet op komen dagen. Toch gebeurt het overal en is er vaak weinig tegen te doen. De baas van het Bully’s Restaurant in Wales, Russell Bullimore, dacht er anders over. Wat hij deed, zorgde voor een storm van kritiek op social media...

Openbaar

Toen voor de zoveelste keer iemand had gereserveerd bij de man, maar vervolgens niet kwam opdagen, had Russell er schoon genoeg van. Hij besloot om die reden de gegevens van de vrouw - die niet opkwam dagen - openbaar te maken op social media. Hij deelde de naam, het e-mailadres én het mobiele telefoonnummer van de vrouw op zijn Twitterprofiel. "Vanaf nu maak ik iedereen die niet komt opdagen hier bekend", plaatste hij bij zijn post.

Stortvloed aan kritiek

Meteen na het plaatsen van het bericht, kreeg de restauranteigenaar een storm aan kritiek over zich heen. In eerste instantie probeerde Russell zich nog te verdedigen. Hij vertelde dat hij altijd zijn klanten belt die niet komen opdagen. Deze mensen verzinnen volgens hem dan vaak een excuus of hangen gewoon op. "Op die manier verlies ik gemiddeld zo'n twaalf klanten per week. Omgerekend is dat zo'n €45 per persoon. Jaarlijks lopen we dus zo'n €55.000 mis."

Nadat de man een stortvloed aan negatieve reacties kreeg, besloot de eigenaar zijn excuses aan te bieden. "Onze excuses voor gisteravond. We lieten ons leiden door emoties en daar hebben we spijt van. Dit is een familiezaak waar passie hoog in het vaandel staat. We zijn geen restaurantketen, we zijn zelfstandigen die houden van hun werk." Dit viel echter niet in het juiste keelgat bij de desbetreffende klant waarvan de gegevens op straat waren gegooid...

Excuses?

"Bij wie excuseer je je precies? Niet bij mij in ieder geval", plaatste Emily Quinlan als reactie op zijn verontschuldigingen. "Ik ben het meisje van wie je de persoonlijke gegevens gedeeld hebt met je 9.000 volgers. Als je denkt dat deze zielige verontschuldiging volstaat, heb je het mis." Ook vertelde ze dat het die avond om een noodgeval ging en dat het ongedaan maken van de reservering wel het laatste was waar ze op dat moment aan kon denken.

Lees ook: Dit drankje moet je nooit bestellen in een restaurant

Bron: Twitter, HLN Beeld: iStock, Twitter