Hoe sex ervoor kan zorgen dat je mensturatiekrampen minder worden

Enne, een echte schipper bevaart ook de rode zee, toch?

Lees ook

Ongesteld zijn: iedereen weet dat het er eens per maand aan zit te komen, maar o wat kunnen we gruwelijk balen als het moment eindelijk daar is. Niet alleen moet je om de twee uur naar de wc om je maandverband, tampon of menstruatiecup te verschonen, ook komen dingen als hoofdpijn, cravings, chagrijnige buien én de altijd vervelende krampen weer om de hoek kijken. But no more! Er zijn namelijk een aantal dingen die je menstruatie een stuk minder *piep* maken.

Wilde nacht in bed

We weten inmiddels wel dat goed gehydrateerd blijven, een warme douche of bad nemen en zo gezond mogelijk eten, allemaal kunnen helpen tijdens je menstruatie. Maar wist je ook dat een wilde nacht in bed je menstruatiekrampen een stuk milder kan maken?

Orgasme

Volgens Alyssa Dweck, ob-gyn en schrijfster van het boek V Is for Vagina, zou een orgasme wel zeker een effect hebben op de vervelende krampen. Hoewel het niet bekend is hoe dit dan precies werkt, blijken de resultaten wel erg hoopvol te zijn. Nu wordt er bij sommige koppels een rustpauze ingelast wanneer de vrouw ongesteld is, maar hé: een echte schipper bevaart ook de rode zee, toch? En anders heb je gelukkig altijd nog genoeg andere middelen om jezelf te trakteren op een welverdiend orgasme, waar je qua menstruatiekrampen naar verluidt dus zeker de vruchten van plukt.

Lees ook: In deze bar krijg je korting op je drankje als je ongesteld bent

Bron: Women's Health US Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook