Je verwacht nooit dat deze eigenschap jouw relatie kan beëindigen

Wait... What?

Lees ook

Uit een onderzoek, gepubliceerd door Journal of Personality and Social Psychology, blijkt dat de hoeveelheid liefde die je aan je partner toont een rol speelt in de duur van je relatie. En niet op de manier die je zou hopen…

Eerder uit elkaar

Onderzoekers volgden 13 jaar lang 168 koppels en concludeerden dat de mensen die op het begin veel affectie toonden, eerder uit elkaar gingen. De koppels die na zeven jaar scheidden, waren aan het begin van hun relatie meer dan 33 procent aanhaliger dan de koppels die een gelukkig huwelijk hebben.

Echtscheiding door affectie?

“Maar hoe kan dit?”, zul je je afvragen. Als je een relatie start met heel veel intensiteit en emoties, kun je langzamerhand teleurgesteld raken. Als de nieuwheid van de relatie af is, vermindert de affectie. De vermindering zorgt voor twijfels bij jou of je partner en dit leidt uiteindelijk tot een echtscheiding.

Psychologe Breanna Jayne vertelt aan Woman’s Health dat affectie een probleem wordt als het de enige connectie is tussen twee lovers. “Lust en fysieke aantrekkingskracht zorgen misschien voor de spark, maar niet voor langdurige liefde en een sterke relatie”, vertelt Jayne. “Als er te veel tijd gaat naar lust, lijden andere belangrijke punten daaronder. Denk bijvoorbeeld aan gedeelde interesses, normen en waarden en doelen stellen in een relatie. Het is belangrijk om samen vaak leuke dingen te doen.”

Lees ook: Real life: "Ik ben nog steeds te mooi voor de liefde"

Bewijzen aan elkaar

Als de relatie dan niet zo goed gaat, willen de koppels zich vaak bewijzen aan elkaar en aan hun familie dat alles wél goed gaat. Hun bewijs is dan om zich overdreven aanhankelijk te gedragen. Affectie is dan wel belangrijk, maar het is aan de koppels om te bedenken wat ze nog meer nodig hebben. Dus als bij jou de affectie nep of over-de-top voelt, bespreek wat voor jou de limiet is en stem jullie needs goed met elkaar af!

Bron: Marie Claire, Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook