slogan

5 gewoontes die volgens relatie-experts een einde van je relatie kunnen betekenen

Sommige gewoontes zijn naar jouw mening misschien volkomen onschuldig, maar think again! Volgens therapeuten zijn het juist de kleine irritaties die jullie op den duur uit elkaar kunnen laten drijven. Hier vijf slechte gewoontes die volgens experts je relatie kunnen kosten. 

1. Roddelkoningin

Het klinkt misschien als een advies dat je op de middelbare school krijgt, maar gemeen praten over je partner kan serieuze schade veroorzaken. "Het toont geen respect naar hem toe, zelfs als hij er nooit achter komt", zegt therapeut Carrie Col." Op die manier start je alleen maar een patroon van negatieve vergelijkingen dat kan leiden tot nog meer irritaties. Voordat je het weet, bevindt jullie relatie zich in een neerwaartse spiraal.

2. Vergelijken

Of je je nou herinnert hoe hilarisch je ex was in tegenstelling tot je relatief rustige partner of hoe mooi het lichaam is van de vriend van je huisgenoot. Je liefde vergelijken met een andere man is funest. Probeer te onthouden dat het gras altijd groener lijkt aan de overkant. Wees een beetje tevreden, het zal je relatie goed doen!

3. Empathie

We houden niet van genderstereotypering, maar experts zijn het er over eens dat mannen meer moeite hebben om zich te verplaatsen in een ander. Vrouwen zijn in het algemeen gewoon meer empathisch ingesteld. Volgende keer als jullie ruzie hebben over het feit dat hij zich niet in kan leven, onthoud dan dat dat neurologische is bepaald. 

4. Woede

Wanneer je boosheid van nul naar honderd raast weet je; dit is geen goed teken. Zodra er teveel woede in je zit, is het hebben van een goed gesprek bijna onmogelijk. Je jaagt er eigenlijk alleen maar je partner mee weg. Probeer kalm te blijven en het gesprek aan te gaan. 

5. Doen alsof

Ook al probeer je 'het gaat goed' masker op te houden, je lichaam verraadt altijd hoe je je echt voelt. Een paar aanwijzingen daarvoor zijn: een hoge stem, verwijde pupillen en vooral een neplach. "Dit zijn allemaal signalen dat iemand overweldigd is door zijn eigen emoties", zegt relatietherapeut Sue Johnson. Zorg ervoor dat je je partner vertelt hoe je echt voelt. 

Lees ook: 5 Vreemde dingen die aangeven dat je relatie goed zit

Bron: ELLE US Beeld: By the Sea

 

 

 


,