Dé haartrend van dit seizoen

Durf jij het?

Lees ook

Waar we afgelopen zomer iedereen met pastelkleurige haartinten voorbij zagen komen, zijn dit najaar juist de felle en opvallende kleuren trending. Best wel een uitdaging. Wie durft?

Fel, feller, felst

Vergeet de lief roze en baby blauwe kleuren. Dit najaar kan het niet fel genoeg. Voor welke haarkleur je ook gaat, als het maar lekker opvalt. Het is begrijpelijk dat de meesten deze stap niet gelijk durven te zetten. Daarom hebben we de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet met daarbij informatie die handig is om te weten voordat je eraan begint.

Lees ook: Onthuld: dit is wat een kapper je nooit zal vertellen

Knallend

Als je gelijkt durft te gaan voor een felle kleur is het belangrijk dat de ondergrond licht is. Dat betekent dus voor de mensen met donker haar dat ze eerst hun lokken moeten gaan bleken. En dat bleken is niet geheel onschadelijk voor je haar. Dit kun je ook het beste bij de kapper laten doen. Het kost je een rib uit je lijf en heel wat tijd, maar dan weet je wel zeker dat het goed gaat en je geen kanariegele coupe krijgt (als dat niet de bedoeling was). Zodra je haar gebleekt is, kun je aan de slag gaan met verven.

Lichte gloed

Durf je de stap naar een felle haarkleur toch nog niet zetten of liever geen zin om je haar te bleken en zoveel geld uit te geven? Je kunt ook voor een lichte gloed in je lokken gaan. Blauwe haarverf zal bijvoorbeeld op donker haar een blauw tintje achterlaten. Een stuk subtieler, maar ook erg mooi.

Even uitproberen

Twijfel je over welke kleur goed bij jou zal staan of hoe fel je een kleur wilt? Dan is er ook deze optie: bij de drogisterij een felle haarkleur kopen en die mengen met conditioner. Op die manier kun je zelf de kleur samenstellen. Dit is super handig om eerst te proberen. Bij elke wasbeurt spoel je de kleur er steeds meer uit. Langer dan 3 weken zal het niet blijven zitten.

Bron: Nina Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook