Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Het eetdagboek van Jennifer Ewbanks 4-jarige dochter Emily

Jennifer Ewbank is moeder van dochter Emily Lavie (4 jaar) en Ben (4). In de Grazia KIDS laat ze haar eetdagboek zien.

Het eetdagboek van Jennifer Ewbanks 4-jarige dochter Emily

Jennifer Ewbank is moeder van dochter Emily Lavie (4 jaar) en Ben (4). In de Grazia KIDS laat ze hun eetdagboek zien.

Dag 1

“Het ontbijt is een boterham met appelstroop en een met pindakaas – zonder korstjes. Bekertje melk, aangelengd met water. Ze gaat inmiddels naar de basisschool en in haar ‘10-uurtje-trommel’ zit een kleine banaan en een volkorensoepstengel. In haar lunchtrommel twee boterhammen en wat komkommer. Ook een grote beker diksapvruchtenlimonade. Als ze uit school komt, krijgt ze haar ‘bordje pret’: een bordje met gezonde snacks en haar multivitamine met een zonnetje erop. Vandaag bestaat het uit: tomaatjes, aardbeien, stukje kaas, een rijstwafel en wat ik noem een ‘zonnesnoepje’. Vanavond eten we kabeljauwfilet met broccoli en volkorenpasta. Ik kook redelijk saai, vaak zonder sauzen of kruiden. Emily vindt het zo ook lekker. Daarnaast ben ik een rampenplan in de keuken. Door het moederschap weet ik me een beetje staande te houden, maar zonder te veel poespas. Ik gebruik vaak de stapelstoompannen. Superhandig en gezond. Ik doe de pasta in de onderste pan met water en in de stoompan met gaatjes erboven de broccoli. De vis bak ik in olijfolie. Emily wil het liefst elke dag pasta. Rijst gaat ook wel, maar aardappel wil er niet in. Ik wissel nu veel af tussen rodelinzen-, kikkererwten- of rodebietenpasta.

Dag 2

“Emily eet vanochtend een boterham met appelstroop en eentje met vega smeerworst. Hierbij drinkt ze een beker melk, aangelengd met water. Vandaag heeft ze een halve dag school. Ze eet een krentenliga, komkommertjes en drinkt limonade. Na schooltijd eet ze een tosti kaas op bruin brood met appelsap. Later die middag een ijsje: een bolletje vanille met spikkels. Tussendoor eet ze druiven, een halve rijstwafel, haar ‘zonnesnoepje’ en wat water. ’s Avonds eten we stukjes bio-kipfilet met asperges en rijst. Hierbij de gebruikelijke beker met water.”

Dag 3

“Het ontbijt is een boterham met pindakaas en een met smeerkaas. En melk. In haar 10-uurtje-trommel zit een kleine banaan en een volkorensoepstengel. In haar lunchtrommel twee boterhammen, aardbeien en een Babybel. Ze heeft weer een beker diksapvruchtenlimonade mee. Vandaag ging ze na school uit spelen en gaf ze aan tussendoor een krentenbol en een appel te hebben gegeten en limonade te hebben gedronken. Nu ze veel na school gaat spelen, heb ik niet altijd meer in de hand wat ze eet. Dat vond ik best lastig, maar ik heb het losgelaten. Het avondeten bestaat uit zalmfilet met bloemkool, broccoli, rodelinzenpasta en wat strooikaas. Hierbij een beker water.”

Dag 4

“We beginnen met een boterham appelstroop en een met pindakaas. Daarbij appelsap aangelengd met water. In het 10-uurtje-trommeltje zit een appel en een dubbele quinoacracker met smeerkaas. In haar lunchtrommel een boterham, ontbijtkoek en wat komkommer. Om te drinken heeft ze een grote beker appelsap met water mee. Na school eet Emily een croissantje en een mandarijn. En aan het einde van de middag een stukje chocola van mama - betrapt!. ’s Avonds eet ze een gekookt eitje met doperwten, quinoa en een beker water.”

Dag 5

“Vanochtend ontbijt Emily met een boterham met kaas en twee maïswafels met vega smeerworst. En een bekertje melk aangelengd met water. Later die ochtend krijgen we kraamvisite en eet ze beschuit met muisjes mee. Ze luncht bij oma, waar ze een tosti kaas en frambozen met een beetje perensap krijgt. Later die middag op een verjaardag een muffin, tomaatjes en een waterijsje. ’s Avonds eten we bio-runderworstjes met wortelen en pasta met een beetje strooikaas. Ze drinkt hierbij een beker water.”

Bron: Grazia KIDS Beeld: IStock