Zien: HBO komt met documentaire over meisje dat vriend aanzette tot zelfdoding

De trailer is kort maar krachtig.

Lees ook

Zegt je The Death of Conrad Roy nog iets? No worries, we frissen bij deze je geheugen even op. De zaak was een paar jaar geleden overal in het nieuws, nadat de 18-jarige Conrad Roy zichzelf van het leven beroofde. Zijn vriendin Michelle Carter had hem daarbij aangemoedigd via een sms-bericht, wat voor een nogal ingewikkelde rechtszaak zorgde.

Psychische problemen

Conrad kampte al langer met psychische problemen en wilde op een gegeven moment uit het leven stappen. Toen hij zijn vriendin, met wie hij een lange afstandsrelatie had, sms'te over zijn plan, stuurde zij hem berichten waarin ze hem aanmoedigde.

Lees ook: Mogelijk doorbraak in zaak verdwenen Maddie McCann dankzij Netflix docu

Koolstofmonoxide

Toen de jongen twijfelde en uit de auto stapte die gevuld was met koolstofmonoxide, vertelde Michelle hem aan de telefoon dat hij terug de auto in moest gaan. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de rechter besloot dat Michelle de dood van Conrad had veroorzaakt. "Ze riep geen hulp in en zei hem niet uit de wagen te stappen, maar bleef luisteren hoe hij stikte en stierf.” Ze werd vervolgens veroordeeld tot 15 maanden cel en de rechtszaak werd een verhaal waar nog lang over na werd gepraat bij het koffieapparaat.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en wordt het verhaal nu verfilmd voor HBO's documentaire I Love You, Now Die: The Commonwealth v. Michelle Carter. Hoewel de documentaire nog geen releasedatum heeft, is er al wel een korte trailer gelanceerd. Deze vind je hieronder.

Bron: Pretty 52 Beeld: YouTube, BSR

Laatste nieuws

Zie ook