Zo houd je je haar langer fris tussen wasbeurten door

Je moet deze hacks proberen!

Je hebt je 'haar wasdag' overgeslagen, want gisteravond zat het nog perfect. Maar opeens zijn je lokken zo vettig dat je het met geen enkel kapsel kunt verbergen. Enne, je hebt ook echt geen tijd om het nu nog te wassen. Want: duty calls. Daarom een paar eenvoudige hacks die er voortaan voor zorgen dat je de wasdag van je haren kunt uitstellen – zonder dat je lokken vet worden.

Lekker fris

Voordat je je haar vol spuit met droogshampoo en hoopt op het beste, wil je misschien eerst naar onderstaande tips kijken. Blogger Jess Keys, geeft aan hoe zij haar lokken fris houdt tussen de wasbeurten door. Lees snel verder als je benieuwd bent naar haar ultieme hacks.

Lees ook: Waarom je je haar zou moeten wassen met koud water

3 Tips

1. Föhnen

Als je je haar wast, laat het dan zoveel mogelijk aan de lucht drogen. Om te voorkomen dat je haar snel vet wordt, föhn dan alleen de wortels (ongeveer een centimeter) van je haar. Zorg ervoor dat je dit droog föhnt en laat de rest van je lokken met rust. Dit zou volgens de blogger echt werken.

2. Gebruik een badmuts

"Geen idee waarom ik het gebruik van een badmuts de eerste 29 jaar van mijn leven heb afgewezen. Maar dit helpt écht tegen pluizig haar. Want ook al wordt mijn haar niet nat onder de douche, de stoom zorgt ervoor dat mijn haar gaat pluizen", aldus Keys.

3. Droogshampoo voor het slapen gaan

Natuurlijk gebruik je het pas vaak achteraf, om het vet op te laten nemen door het product. Maar droogshampoo schijnt ook goed als preventie te werken. "Het is geweldig om het voor het slapen gaan te gebruiken. Je wordt wakker met een volumineuze coupe, het is echt verbazingwekkend."

Bron: Marie Claire | Beeld: BSR

Laatste nieuws