Meer bekend over helikopterongeluk basketballer Kobe Bryant

Er is steeds meer bekend.

Lees ook

Vier dagen na het fatale ongeluk is de wereld nog steeds in diepe rouw. Zondagavond verongelukte voormalig basketballer Kobe Bryant op 41-jarige leeftijd. In de helikopter zaten ook zijn 13-jarige dochter Gianna en zeven anderen die het ongeluk helaas niet overleefden. Inmiddels is er steeds meer bekend over wat er tijdens die fatale crash gebeurde.

Helikoptervlucht

De ene nieuwssite na de andere bracht afgelopen zondag het vreselijke nieuws dat de basketballegende was komen te overlijden na een helikoptervlucht. Nu we vier dagen verder zijn, wordt er steeds meer bekend over de oorzaak.

Zo waren de inzittenden onderweg naar Mamba Sports Academy, waar Kobe's dochter Gianna mee zou doen aan het toernooi 'de Mamba Cup'. 41 minuten na vertrek kregen de autoriteiten in Los Angeles het bericht dat er een grote brand te zien was in Calabasas. Toen de brandweer op de plek aankwam, bleek het om een gecrashte helikopter te gaan. Het bleek uiteindelijk de helikopter van de voormalige basketballer te zijn.

Lees ook: Blac Chyna boos om Kobe Bryant-post Kylie Jenner

Dichte mist

Langzaamaan wordt ook steeds meer bekend over de oorzaak van de crash. Zo zou de dichte mist, waardoor de politie van Los Angeles eigen helikopters op de grond hield, de oorzaak van het ongeluk kunnen zijn. Ook zou de piloot te laag vliegen waardoor de helikopter door de luchtverkeersleiding niet gemonitord kon worden. Zo blijkt uit audio-opnamen die zijn gemaakt.

De geruchten dat de helikopter een technisch mankement had, wordt enorm in twijfel getrokken. Zo zouden de helikopters in perfecte staat zijn en zou dit niet de oorzaak van de crash kunnen zijn.

Bron: RTL | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook