Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is waarom je anders droomt door het coronavirus

Ook nachtmerries zijn de te verklaren.

Dit is waarom je anders droomt door het coronavirus

Misschien merk je de laatste tijd dat je anders droomt. Je droomt misschien meer, of je onthoudt ze beter. Dit heeft alles te maken met het coronavirus. Deze rare situatie heeft namelijk invloed op hoe we slapen.

Natuurlijk wakker worden

Ten eerste is het zo dat we natuurlijker wakker worden. Dit komt omdat velen nu geen wekker meer zetten, omdat we niet meer zo vroeg hoeven te vertrekken naar werk.

Op deze manier word je slaap niet abrupt verstoord, zoals normaal wel met een wekker het geval is, legt slaapdeskundige Rob de Ron aan RTL Nieuws uit.

Lees ook: Kun je besmet raken met het coronavirus via een winkelwagentje?

Ritme

Daarnaast is ons dagelijks ritme anders, en dit heeft invloed op onze biologische klok. En ons slaapritme wordt weer beïnvloed door de biologische klok. Ook heeft ook de ingang van de zomertijd invloed op onze biologische klok.

De laatste tijd veel last van nachtmerries? Ook dat is te verklaren. "Moet je kijken wat er allemaal om ons heen gebeurt. Wat er op ons afkomt aan beelden. Dat wordt allemaal verwerkt en opgeslagen. Het is logisch dat je daarover droomt", aldus slaapdeskundige Winni Hofman.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Breakfast at Tiffany's