Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Miljuschka Witzenhausen verzet zich tegen 'het perfecte plaatje'

"Er is méér dan dat perfecte plaatje."

Miljuschka Witzenhausen verzet zich tegen 'het perfecte plaatje'

Ze houdt er zelf van om "echte" foto's te plaatsen op social media. Wij spraken Miljuschka Witzenhausen (34) daarom over 'het perfecte plaatje' dat we meestal voorgeschoteld krijgen.

Perfecte plaatje

Wat opvalt, is dat zelfs in sociale quarantaine nog veel influencers hun mooie kiekjes blijven posten. Miljuschka is iemand die zich fel verzet tegen dat perfecte plaatje.

"Het is natuurlijk hartstikke leuk om er goed uit te zien en jezelf ook tijdens dit soort dagen een beetje op te poetsen – al loop ik zelf negentig procent van de tijd in mijn pyjama of joggingpak. Ik denk alleen wel dat het belangrijk is dat kinderen opgroeien zonder de stigma’s over hoe je lichaam eruit zou moeten zien, en dat dit niet iets is waar we ons pas na ons dertigste van bevrijden", vertelt ze.

Zie ook: Miljuschka Witzenhausen uit de kleren voor sexy foto

Real life

"Ik ben heel blij met de diversiteit en body-positivity-bewegingen, maar er moet nog een grote slag geslagen worden. Daarom vind ik het belangrijk om ook foto’s te posten van mijn vetrol- len, van mijn cellulitis of mijn striae, want dat is gewoon real life", zegt ze.

"Topmodellen heten niet voor niets tópmodellen; het is in principe topsport. Er zijn maar een paar mensen op de wereld die zo geboren worden en dan moeten ze er alsnog heel hard voor werken. Juist op social media is het belangrijk om te laten zien dat er méér is dan dat perfecte plaatje."

Tekst: Jill Waas | Beeld: BSR