slogan

RTL hakt knoop door: Temptation Island komt terug!

Het hoge woord is eruit: Temptation Island is back!

Nieuwe regels

Nadat The Villa negatief in het nieuws kwam, nadat een deelneemster werd aangerand, besloot RTL de stekker (tijdelijk) uit realityshows als Temptation Island en Love Island te trekken. Peter van der Vorst, programmadirecteur bij RTL, wilde de programma's eerst goed gaan evalueren, voordat ze er mee door zouden gaan.

Ondertussen klapte steeds meer realitysterren uit de school over alles rondom de programma's, waardoor een terugkeer van Temptation Island bijna uitgesloten leek. Tot nu. Want waar België al aankondigde het nieuwe seizoen gewoon uit te zenden - wel met nieuwe, strikte regels - heeft nu ook RTL besloten het programma weer terug op de buis te brengen.

Lees ook: Dit zijn de eerste twee koppels die meedoen aan Temptation Island

Veilige omgeving

Zo laat Peter van der Vorst in een persbericht het volgende weten: "De afgelopen maanden hebben Warner Bros en RTL gesproken met alle deelnemers van Temptation Island. Hun feedback geeft ons het vertrouwen om eind februari met de nieuwe reeks te starten. Temptation Island blijft natuurlijk wel een relatietest, maar altijd in een veilige omgeving en met respect voor alle betrokkenen. De begeleiding van kandidaten door de programmamakers voor, tijdens en na een productieproces, is van het grootste belang. Het genre is nog steeds geliefd bij een groot publiek en heeft wat ons betreft dus toekomst.”

Naast de 'gewone' Temptation Island komt ook Temptation Island VIPS, dat exclusief wordt uitgezonden op Videoland, weer terug. Op dit moment worden er gezocht naar kandidaten. 

Het nieuwe seizoen van Temptation Island gaat op 26 februari om 20.30 uur van start op RTL 5.

Beeld: Temptation Island

 


,