Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

S10 krijgt eigen documentaire: 'Heel erg spannend'

'Ik struggle vaak met de vraag: wil ik de donkerte delen als ik het liefst naar het licht wil?'

Zangeres S10 heeft vandaag groot nieuws gedeeld: ze is de afgelopen jaren namelijk bezig geweest met haar eigen documentaire – gemaakt door niemand minder dan Linda Hakeboom! Op Instagram deelt Stien den Hollander, zoals S10 echt heet, wat we precies van de docu kunnen verwachten én wanneer hij te zien is.

Donker en licht

"De afgelopen jaren is er met heel veel liefde een documentaire over mij gemaakt", onthult S10 vandaag op Instagram. "Sinds ik 17 jaar ben, deel ik mijn muziek en mijn verhaal. Iets waar ik soms trots op ben en soms moeite mee heb, omdat veel dingen uit de zwaardere tijd mij achtervolgen. Ik struggle vaak met de vraag: wil ik de donkerte delen als ik het liefst naar het licht wil?" vertelt de zangeres.

"Ik vind het heel erg spannend, maar ik heb ook heel veel zin om te delen wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen jaren van mijn leven. Het is niet altijd makkelijk geweest, maar jullie moeten weten: ik heb zo ongelofelijk veel leuke dingen meegemaakt, waaronder natuurlijk het Eurovisie Songfestival en alles daaromheen. Elke dag is een nieuwe dag om weer te proberen een feestje te maken in mijn hoofd."

Zelf geïnspireerd

Back in the days is S10 zelf ook geïnspireerd geraakt door een documentaire die ze zag. "Toen ik zelf 15 was heb ik de documentaire gezien van Linda Hakeboom over Jett Rebel. Toen ik dat keek, was ik zelf net begonnen met gitaarles en zingen, maar in mijn leven verkeerde ik nogal in zwaar weer. Toen ik Jelte (de echte naam van Jett Rebel, red.) zag raakte hij mij diep", weet de zangeres nog. "Ik dacht: dit kan ik misschien ook. Misschien is er zelfs met alle rottigheid een mogelijkheid om door te gaan, muziek te maken en gewoon te schrijven en te zingen. Iets wat mij al 7 jaar lang elke dag redt."

Ze hoopt dan ook dat haar eigen docu hetzelfde effect op mensen kan hebben. "Al zou deze documentaire al bij 1 iemand teweeg brengen wat het bij mij deed toen ik naar Jelte keek, dan zou ik heel erg vereerd zijn.

Misschien mag het ergens wat licht bieden waar het donker is. ❤️"

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door S10 (@s10s10xx)

Linda Hakeboom

De documentaire van S10 is gemaakt door niemand minder dan Linda Hakeboom. Ook zij deelt vol trots een bericht op Instagram over haar nieuwste project. "Daar is ze dan. De nieuwe documentaire waar ik samen met Rolf (Hartogensis, red.) met zoveel liefde aan heb gewerkt de afgelopen tijd 🩷 het was destijds het eerste project dat ik weer oppakte na de behandelingen", deelt ze. "Ik weet nog goed dat ik bij het Songfestival in Turijn stond waar Stien toen aan meedeed. Ondanks dat het nog best zwaar was, ál die prikkels overal… heb ik tranen van geluk gelaten dat ik erbij kon zijn. Alleen al om die reden zal deze documentaire voor altijd heel diep in mijn hart zitten."

De documentaire 'Dat het goed blijft gaan met mij' van S10 is op 22 mei te zien op NPO 3 en vanaf 20 mei op NPO Start. 

Bron: Instagram @s10s10xx en @lindahakeboom | Beeld: NL Beeld