Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zoë Tauran over daten: 'Niet echt behoefte aan'

'Ik vind het heel lekker dat ik nu volop kan werken zonder dat iemand aan mijn hoofd zeurt'

Naast haar muzikale dromen heeft Zoë Tauran nog een grote droom: jong moeder worden. Hoe ze dat voor zich ziet nu haar carrière als een speer gaat én of ze alweer aan het daten is, vertelt de zangeres in gesprek met Grazia.

Muziekambities

Muziek speelt al van jongs af aan een rol in het leven van Zoë Tauran. Ze wist dan ook vrij vroeg dat ze zangeres wilde worden en had geen plan B. “Nadat ik mijn havo had afgemaakt, kreeg ik de kans om in een meidengroep (TP4Y, red.) te gaan zingen en ik dacht: nou, dan ga ik daarna wel weer naar school. Maar dat is nooit meer gebeurd, want mijn interesse lag vooral bij muziek", vertelt Zoë. "Ik kreeg een vriend die in het buitenland werkte, woonde overal op de wereld en mijn muziekambities verdwenen even een beetje naar de achtergrond. Maar toen was ik begin twintig en dacht ik: wat ga ik nu doen? Kies ik toch nog voor die muziekdroom of ga ik jong moeder worden, dat was namelijk mijn andere droom", deelt ze. "Ik heb besloten om nog één keer helemaal voor het zingen te gaan. Ik had het mezelf namelijk nooit vergeven als ik het niet had geprobeerd. Vanaf dat moment ging het heel snel. Ik tekende bij mijn label Universal en mijn eerste nummer Solo (met Bilal Wahib) kwam meteen in de Spotify top 10.”

Relatiebreuk

Haar relatie overleefde het destijds niet. Kwam dat doordat ze haar focus op het zingen had? “Dat zal er best wel iets mee te maken hebben gehad", zegt ze eerlijk. "Daarvoor was ik echt iemand die leefde voor mijn partner, en dat lukte op een gegeven moment niet meer, omdat ik het te druk had. Hij woonde ook nog in het buitenland terwijl ik veel in Nederland moest zijn voor mijn muziek", legt Zoë uit. "Het was geen dramatische breuk, maar omdat ik al jong in een relatie zat, heb ik wel even moeten wennen en mezelf terug moeten vinden. Mijn leven stond ook zo op zijn kop door alles wat er gebeurde op muziekgebied. Maar inmiddels heb ik mijn draai weer gevonden en voel ik me hartstikke goed.”

Daten en jong moeder worden

Of ze inmiddels alweer aan het daten is? “Nee, ik heb niet echt de behoefte om te daten. Ik weet nog dat ik in het begin dacht: o, ik wil vroeg kinderen, ik moet zo snel mogelijk weer aan de man. Ik kon ook niet goed alleen zijn, vond er niets aan om vrijgezel te zijn", deelt ze. "Nog steeds ben ik niet iemand die helemaal in dat vrijgezellenleven duikt, maar ik vind het wel heel lekker dat ik nu volop kan werken zonder dat iemand aan mijn hoofd zeurt", aldus Zoë. "Ik wil alles uit mijn carrière halen en ik weet niet of daar een man bij past. Iemand moet het ook maar begrijpen dat ik altijd met muziek bezig ben.”

Of ze dan ook van haar droom is afgestapt om jong moeder te worden? “Die heb ik nog steeds wel. Ik wil graag voor mijn dertigste moeder zijn, dus ik hoop toch wel binnen een jaar of twee iemand tegen te komen. Maar zo zwart-wit als vroeger kijk ik er niet meer naar."

Het volledige interview met covergirl Zoë Tauran lees je in de nieuwste Grazia. Vanaf morgen in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Ruud Janssen | Styling: Sabah Mesbahi | Make-up: Jimmy Stam