Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De schuine pony maakt zijn comeback en zó draag je hem

Zo'n twintig jaar geleden was het kapsel trendy, maar het komt nu weer helemaal terug!

Je herinnert je 'm vast nog wel: de schuine pony. Zo'n twintig jaar geleden was dit een heel geliefd kapsel, samen met de dominante zijscheiding. Bijna iedere vrouw heb wel met één van deze haarstijlen rondlopen. Ook wij maakten ons er schuldig aan! De schuine pony had echter zijn beste tijd gehad, tot nu. Het kapsel is namelijk weer helemaal terug van weggeweest.

Celebrities met een pony

Celebrities zoals Taylor Swift, Cameron Diaz en Selena Gomez rockten de schuine pony. Enne, veel mensen wilden maar al te graag dezelfde look als onze favoriete celebs. Ook wij lieten daarom de pony knippen. Na een paar jaar verdween de trend en werd de rechte pony – of helemaal geen pony – bekender. Net als vele andere trends van vroeger maakt ook de schuine pony weer zijn comeback, en wel nu.

Comeback schuine pony

Waarbij de zijscheiding momenteel nog steeds een beetje twijfelachtig is – vandaag de dag geliefd onder millennials, maar absoluut niet onder Gen Z – weten we het zeker bij de schuine pony: dit kapsel komt weer helemaal in. Misschien niet zoals vroeger, maar dan in een ander jasje. De schuine pony dragen we namelijk niet meer zoals we die twintig jaar geleden droegen.

De essentie van de haartrend blijft hetzelfde, namelijk een pony aan één kant van je voorhoofd. Een zijscheiding werkt hiervoor het beste, maar anno 2024 dragen we de schuine pony met een zijscheiding dat een stuk meer naar het midden ligt. Ook is de pony subtieler, met enkele plukjes die voor je gezicht hangen. Gelukkig maar, want in 2004 droegen we een dikke pluk haar op ons voorhoofd om dit kapsel te creëren.

Kapper

Tijd voor een nieuwe look en durf je het aan om een schuine pony te laten knippen? Go for it! Verzoek aan je kapper om veel laagjes te knippen die vanaf het einde overlopen in je kapsel, zodat de pony mooi overloopt in de rest van je lokken. Met een goede föhnborstel stijl je je pony wat meer naar achteren, net zoals de welbekende curtain bangs.

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Netflix/Emily in Paris