Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Mijn zusje mag geen bruidsmeisje zijn van mijn verloofde'

'Ik ben hierdoor geïrriteerd op mijn verloofde'

Jeffrey* en Susanne zijn al zeven jaar samen en hebben een bruiloft op de planning staan. Susanne heeft altijd aan Jeffrey's zusje beloofd dat zij een bruidsmeisje mag zijn, wanneer de twee gaan trouwen. Nu het zover is neemt ze haar belofte terug. Iets waardoor Jeffrey nogal geïrriteerd raakt.

Jeffrey's zusje

Jeffrey doet zijn verhaal op het forum Reddit en vraagt om advies. Hij vertelt over zijn jongere zusje, die nog maar net negen jaar oud is. "Mijn zusje heeft lang, rood haar en ze is daar erg trots op. Susanne vindt het haar ook prachtig en complimenteert haar hier zelfs vaak over", vertelt Jeffrey.

Bruidsmeisje

"Het probleem deed zich een week geleden voor. Ik was zonder Susanne bij mijn ouders thuis en mijn zusje vroeg me wanneer ze gevraagd zou worden als bruidsmeisje", vertelt Jeffrey. Hij reageerde hierop dat het niet de taak was van een bruidegom en dat ze even moest afwachten. "Ik was blij om te zien dat ze zo enthousiast was", aldus Jeffrey.

Ruzie

Thuis besloot Jeffrey aan Susanne te vragen wanneer ze het aan zijn zusje zou vragen. Tot zijn grote verbazing antwoordde Susanne dat ze het niet meer van plan was. "Ze zei dat mijn zusje als bruidsmeisje een roze jurk zou moeten dragen en dat dit absoluut niet zou staan bij haar rode haar en ze dit liever niet op de foto's wilde hebben." Jeffrey geeft aan hier persoonlijk geen problemen mee te hebben en vroeg aan Susanne of het niet een mogelijkheid was om haar een andere kleur jurk te geven. "Volgens Susanne had ze alle kleuren al verdeeld onder de bruidsmeisjes en paste deze kleur simpelweg gewoon niet bij haar."

"Ik heb het daar bij gelaten die avond omdat ik er geen ruzie over wilde maken", vertelt Jeffrey. Hij geeft aan geschrokken te zijn door Susanne, aangezien ze het al had beloofd aan zijn zusje. De volgende dag is hij nogmaals over het onderwerp begonnen. "Susanne schreeuwde in mijn gezicht dat het haar beslissing was en dat er geen discussie over mogelijk is."

Teleurgesteld

"Ik heb tegen mijn zusje gezegd dat ze geen bruidsmeisje kan zijn door verschillende redenen, maar ik heb niet de daadwerkelijke reden gegeven. Ze deed er niet moeilijk over, maar ik zag aan haar dat ze verdrietig was", vertelt Jeffrey. Hij vraagt of zijn irritatie tegenover zijn toekomstige echtgenote terecht is of dat hij overdrijft.

Wat vind jij van de situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Ambitious_Spell_5303

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock