Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zoë Tauran over als introvert op het podium staan: 'Dat is heel pittig'

'Ik dacht altijd: op een podium staan en een show geven, dat is niets voor mij, ik ben daar veel te niet-uitbundig voor'

Introvert én een ras-artieste zijn, gaat heel goed samen, zo bewijst de 27-jarige Zoë Tauran. Ze is niet meer weg te denken uit de hitlijsten en schopte het zelfs tot het voorprogramma van Coldplay. Hoe ze het als introvert persoon aanpakt om voor een groot publiek te staan, vertelt ze in gesprek met Grazia.

Introvert op het podium

Eerder zei Zoë Tauran dat ze 'een zelfbenoemde introvert' is. Best lastig als je op een podium staat, of niet? "Dat is heel pittig, en het was in het begin ook mijn grootste zorg", geeft ze toe in Grazia's Beauty Issue. "Dat ik dacht: ik wil echt heel graag zingen, maar alles wat daarbij komt kijken, past totaal niet bij mij. Hoe ga ik dat in vredesnaam doen? Ik vond fotoshoots heel eng en interviews wilde ik het liefst helemaal niet geven." Voor het zingen zelf is ze echter nooit bang geweest. "Want ik wist wel dat ik dat kon, maar ik dacht altijd: op een podium staan en een show geven, dat is niets voor mij, ik ben daar veel te niet-uitbundig voor", aldus de zangeres.

Fijne mensen

En toch doet ze het nu allemaal. Zoë scoort hit na hit, stond in het voorprogramma van Coldplay, op Vrienden van Amstel Live én heeft net haar eigen uitverkochte clubtour achter de rug. "Een shoot als deze vond ik vooraf ook best eng", vertelt ze eerlijk. "Maar wat ik dan doe, is een fijne groep mensen om me heen verzamelen, en dan blijkt het helemaal niet zo spannend te zijn."

Gegroeid

"Praten tijdens mijn optredens dacht ik ook nooit te durven", gaat Zoë verder. "Maar gisteren stond ik opeens af te tellen op het podium en riep ik naar het publiek dat ze moesten gaan springen. Als je me twee jaar geleden had gezegd dat ik dat zou doen, had ik gezegd: nooit! Ik merk dus wel dat ik heel erg ben gegroeid", stelt ze. "Dat komt ook doordat ik weet dat al die mensen voor mijn muziek komen. Ik voel me echt op mijn gemak bij mijn publiek en durf het op het podium nu ook gewoon te zeggen als ik zenuwachtig ben."

Het volledige interview met covergirl Zoë Tauran lees je in de nieuwste Grazia. Vanaf morgen in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Ruud Janssen | Styling: Sabah Mesbahi | Make-up: Jimmy Stam