Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Do or don't: nat haar borstelen

Wij vertellen het je!

De meningen over het borstelen van nat haar lopen uiteen: de één zegt dat het absoluut niet kan, terwijl de ander er geen probleem in ziet. Om definitief duidelijkheid te krijgen over of je je haar wel of niet kunt borstelen als het nat is, hebben we het voor je uitgezocht.

Nat haar borstelen

Op de redactie van Grazia hebben we het regelmatig over de verzorging van ons haar. We willen natuurlijk allemaal het beste voor onze lokken. De beste shampoo, olie en maskers: wij hebben er wel wat voor over en investeren daarom regelmatig in een nieuw product voor onze coupe. De meningen verschillen hier dan ook behoorlijk of het een do or don't is wanneer het gaat over het borstelen van je natte lokken.

Haartype

Eigenlijk verschilt het per haartype. Angela Onuoha is tricholoog en is gespecialiseerd in haarziekten en -afwijkingen. Volgens haar kunnen mensen met steil haar of haar met slag beter hun haar borstelen wanneer het droog is, en dus niet wanneer ze net uit de douche stappen. Voor mensen met krullen is dit net even wat anders, zij kunnen namelijk wel beter een borstel door het haar halen wanneer het nog nat is.

Elastisch haar

Voor steil en golvend haar is het dus niet de beste keuze om je lokken te borstelen wanneer het nog nat is. Dit komt doordat je haar elastischer wordt wanneer het nat is. Als het natte steile of golvende haar elastisch is, dan kan het haar sneller afbreken. Door het dan ook nog eens te borstelen maak je het een stukje erger.

Voor krullen is het juist wel goed om je haar te borstelen wanneer het nog nat is. Dit komt doordat droog krulhaar gevoeliger is om te breken en dus beter uitgeborsteld kan worden als je net onder de douche vandaan komt. Tevens kunnen je krullen ook pluizig worden wanneer je je droge haar gaat borstelen. Good to know!

Bron: Ze.nl | Beeld: Adobe Stock