Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Videoland kondigt tweede seizoen aan voor dramaserie Máxima

De serie belooft een groot succes te worden.

Nog voordat de eerste aflevering van de gloednieuwe dramaserie Máxima te zien is, kunnen we al stellen dat het een groot succes is. De serie over het leven van koningin Máxima beleefde een wereldpremière in Cannes, is al aan 25 landen verkocht én tijdens de Nederlandse première gisteravond is het tweede seizoen al aangekondigd!

Tweede seizoen

De nieuwe Videoland Original high-end dramaserie Máxima, die vanaf zaterdag 20 april te streamen is, krijgt een tweede seizoen! Dat maakten Peter van der Vorst, Directeur Content RTL en Rachel van Bommel, producent Millstreet Films, gisteravond bekend in een bomvol Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam tijdens de première van het eerste seizoen van Máxima.

In het tweede seizoen van Máxima vertolken Delfina Chaves en Martijn Lakemeier wederom de hoofdrollen van Máxima en Willem-Alexander. Elsie de Brauw en Sebastian Koch keren terug voor hun rollen als Beatrix en Claus.

Trots

"We zijn enorm trots op de kwaliteit van deze unieke Videoland Original en hebben daarom nu al besloten een tweede serie te bestellen", zegt Peter van der Vorst in een statement. "In de eerste reeks zien we hoe een Argentijns meisje zich ontwikkelt tot een zelfverzekerde jonge vrouw die smoorverliefd wordt op een Nederlandse prins. Maar het verhaal gaat natuurlijk verder. Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien", deelt hij.

Máxima

De zesdelige dramaserie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten. De hoofdrollen worden vertolkt door Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de internationale acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. Ivan Lapadula speelt Máxima's ex-vriend Tiziano. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong van de nieuwe Videoland Original, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.

Het eerste seizoen van Máxima is vanaf zaterdag 20 april in Nederland te streamen bij Videoland en op diezelfde dag is de eerste aflevering om 21.35 uur bij RTL 4 te zien als Videoland-première. De serie is internationaal al verkocht aan een groot aantal landen, waaronder Duitsland, België, Latijns-Amerika, Kroatië, Oostenrijk, Israël, Letland, Slowakije, Italië en Hong Kong. Wauw!

Bron en beeld: Videoland