Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yes! Billie Eilish kondigt nieuw album aan

Precies waar wij op hoopten!

De geruchtenmolen werd vorige week aangeslingerd toen zangeres Billie Eilish fans had toegevoegd aan haar close friends Instragram stories. Zou er nieuwe muziek aankomen? Onze hoop wordt nu bevestigd: er komt een nieuw album aan! Haar nieuwe plaat zal Hit me hard and soft gaan heten.

Close friends

Dat de zangeres vorige week fans toevoegde aan haar close friends op Instagram hield de gemoederen flink bezig. Billie deelde een aantal foto's waarbij we alleen maar naar de betekenis konden gissen, zoals een foto van een hand die onder water leek te zijn genomen. Al snel kwamen de theorieën op gang dat het om een marketingstunt zou gaan. En of dat heeft gewerkt! De geruchtenmolen was al lekker op gang toen de zangeres in een post op haar feed het nieuwe album bevestigde.

De post onthult de albumcover. We zien Billie Eilish onder water, zwemmend naar een open deur aan de oppervlakte. Nu valt ook de story van een paar dagen eerder op z'n plek: het is een piepklein stukje van de foto. "'HIT ME HARD AND SOFT' MY THIRD ALBUMMMMMMMMMMMMM COMES OUT MAY 17THHHHHHHHHHHHHHHH AHHHHHHHHHH", schrijft de zangeres als bijschrift.

"So crazy to be writing this right now i’m nervyyyyy & exciteddd," gaat de post verder, "Finneas and i truly could not be more proud of this album and we absolutely can’t wait for you to hear it. Love you love you love you." Finneas O'Connell, Billie's oudere broer, heeft ook aan het nieuwe album meegewerkt. De singer-songwriter schreef al mee voor haar eerdere twee albums, en samen creëren ze elke keer weer muzikale kunstwerken. Billies laatste album Happier Than Ever kwam uit in 2021, en ze benoemde zelf-reflectie tijdens de COVID pandemie de grootste inspiratie voor haar muziek.

Nog even geduld

We zijn ontzettend benieuwd hoe het derde album van deze wereldster zal klinken. Of de zangeres wat van haar nieuwe werk zal teasen is nog maar de vraag. Op Instagram deelt de zangeres namelijk dat we geen singles moeten verwachten, maar dat ze het hele album in een keer zal droppen. Heerlijk! En een kleine side note, zou het iets betekenen dat de aankondiging in schreeuwerige hoofdletters is geschreven, terwijl Billie Eilish juist bekend staat om haar gebruik van alleen maar kleine letters? Wij kunnen in elk geval niet wachten!

Bron: Instagram, AD | Beeld: NL Beeld