Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onmisbaar voor de perfecte slick back: de haarwax-stick

Met deze musthave zit je haar altijd perfect.

Een van de grootste haartrends van het moment is de slick back. Mega strak naar achter gestylde haren, in een perfecte knot of staart, staat zo ontzettend chique. Enne, het is bovendien de perfecte hack als je het wassen van je haren nog eventjes een dagje uit wilt stellen.

Haartrend

Zoals het met veel trends gaat hebben wij dit kunstje ook deze keer afgekeken van de celebs. Mode-iconen zoals Haily Bieber en Sophia Richie Grainge waren de trendsetters wat betreft deze strakke hairdo. Het lijkt misschien eenvoudig, maar het is nogal een kunst om al je haren zo mooi straks naar achteren te krijgen. Kortere haartjes kunnen nogal eens een eigen wil hebben, en hebben soms niet zoveel zin met de rest van je haren strak tegen je hoofd aan liggen. Het geheim voor een echt sleek kapsel? De haarwax-stick!

Haarwax-stick

Het doel van wax is om die onwillige haartjes, ook wel fly-aways genaamd, gemakkelijk onder controle te krijgen. Wat is precies het voorschil tussen de haarwax-stick en gewoon een potje wax of gel gebruiken? Met een wax-stick wordt de wax gelijkmatig over het haar verdeeld, wat een stuk lastiger is wanneer je het met je handen over je haar wilt verdelen. Minder geklieder, en je kan een stuk strakker werken. De sterke hold zorgt dat je haar de hele dag een sleek, clean kapsel hebt.

Ook is de samenstelling van de wax-stick net een beetje anders. De stick is wat steviger waardoor het helpt om je haren als het ware samen te laten smelten. De stick draai je eigenlijk zoals een lippenstift uit z'n verpakking, waardoor je 'm zo over je haar kunt laten glijden. Op die manier maakt de stick maakt korte metten met koppige babyhaartjes zonder al teveel gedoe. Wat ons betreft een echte musthave!

Bron: ELLE | Beeld: NL Beeld