Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nails on trend: alles wat je wilt weten over cat-eye-nagels

De cat-eye-nagels waren vorig jaar al een dikke hit, maar dankzij TikTok zien we steeds meer toffe twists.

Van 3D tot aan de French tips twist: ook dit voorjaar zijn er weer tal van nageltrends die te leuk zijn om niet te proberen. Dus hop: op naar die nagelsalon, of zet thuis je nagels straks in de lak. Vandaag praten we je helemaal bij over cat-eye-nagels.

Cat-eye 2.0

De cat-eye-nagels waren vorig jaar al een dikke hit, maar dankzij TikTok zien we steeds meer toffe twists. Wat denk je bijvoorbeeld van grafische strepen of een cat-eye met hartje? Qua kleuren kun je alle kanten op, van donkergroen en -paars tot roze. Even geen idee meer wat cat-eye-nagels ook alweer zijn? De nagels lijken wat op het glanzende oog van een kat, vandaar de naam.

Hieronder voorzien we je van een dosis inspiratie:

Zelf aan de slag

Je maakt cat-eye-nagels met een gellak waarin kleine stukjes metaalpoeder zitten. Zodra je er een magneetje boven houdt, kun je de glitters verplaatsen. Zo maak je heel simpel de meest knappe designs. En ja, oefening baart kunst. Speel met de magneet en de lak (breng die dun aan!) en je kunt al snel zelf de tofste nail-art maken.

Hartje!

Maak met een een ijzeren paperclip een hartje (met een tang buig je de draad in hartjesvorm). Lak je nagels met een cat-eye-nagellak, magneetje erboven voor het eerste design en houd als finish je DIY-hartjesmagneet aan de zijkant van je nagel. Et voilà: een cat-eye-hart!

We voorzien je ook graag van een aantal fijne producten om het cat-eye effect op je eigen nagels te realiseren. Komen ze:

Deze diepgroene cat-eye-lak is betoverend mooi. Gel Polish Cat Eye in C23 €7,56 Makear

Handig, deze magneet is tweezijdig. Zo kun je verschillende designs maken. Bothsided Cat Eye Magneet €2,50 Nailphora

Met deze dieppaarse-roze gellak maak je in een handomdraai zelf zo’n kosmische cat-eye. Bejeweled Purple €18 Pink Gellac

Geen zin om te lakken, ga lekker plakken. Met deze denimkleurige cat-eye-stickers met diagonaal design welteverstaan. Cat Eye Jeans €16,95 Gel Nail Wrap

Nog meer nageltrends

Zoals je ziet kun je met cat-eye-nagels alle kanten op. In Grazia bespreken we overigens nog veel meer nageltrends die op dit moment helemaal hot zijn. Benieuwd naar de trends balletcore, 3D, French tips en chrome? Haal dan snel de nieuwste Grazia in huis!

Tekst: Babette Dessing | Beeld: Instagram @iwannadonails, @cateynailss en @nailartbyjen