Oh my: je kunt deze zomer met een directe trein naar Zuid-Frankrijk

Zie jij jezelf al heerlijk vertoeven aan de Côte d'Azur?

Stel: je stapt de trein in op station Amsterdam of Rotterdam, en bent binnen een paar uurtjes in het zonnige Zuid-Frankrijk. Klinkt goed, right? Deze zomer wordt dat werkelijkheid. Er pendelt namelijk een internationale trein richting de Franse Rivièra. Fantastique!

Directe trein

Oui oui, je hoort het goed: aankomende zomer is het mogelijk om met de trein naar het zonnige Zuid-Frankrijk af te reizen. De lijn start in Amsterdam, Schiphol óf Rotterdam. Hier vertrekt-ie rechtstreeks naar Valence, waar je na een reis van zo’n zes uurtjes aankomt. Daarna stopt-ie nog in Avignon, Aix-En-Provence (jeweetwel: van die heerlijke rosé) of Marseille.

Met de Eurostar Sun – door die naam zijn we eigenlijk al verkocht – reis je heerlijk comfy en zonder gedoe. Geen ellenlange autorit of dure bagagekosten in de lucht, maar ontspannen genieten van la route.

Prijzen

Er zijn verschillende tarieven beschikbaar. Vanaf 49 euro heb je al een enkeltje naar het zuiden van Frankrijk. De prijs voor een Comfort-ticket start bij €105, maar dan heb je ook extra ruimte en toegang tot de verschillende Eurostar-diensten.

Maar de luxepoezen onder ons kunnen ook hun hart ophalen met deze nieuwe manier van reizen. Als je voor de full experience kiest, dan betaal je voor een Premium-ticket ongeveer 124 euro voor een enkele reis. Maar dan mag je wel rekenen op een maaltijd, een welkomstdrankje dat op je plek wordt geserveerd, gratis toegang tot de lounge en nog veel meer.

Met de Premium-tickets kun je zelfs genieten van een ontbijt tijdens de heenreis en op de terugreis van een diner. Als je zin hebt in een drankje en eventjes van je plaats af wilt, kun je terecht in het Eurostar Café. Oh my!

Bron: Man-man | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws