Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Good to know: dit is de grootste afknapper op Tinder

Spoiler: het heeft niets met uiterlijk te maken.

Natuurlijk zwijmelen we allemaal weg van de romantische ontmoetingen die potential lovers hebben in films en series, maar in real life weten we dat het negen van de tien keer niet zo gaat. In plaats daarvan leren we elkaar vooral online kennen. Niet erg, maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je jezelf moet profileren. Enne, er is één ding waar Tinder-swipers enorm op afknappen.

Uiterlijk

Bij grote afknappers denken we al snel aan uiterlijke zaken. Scheve tanden, lelijke schoenen of onverzorgde nagels; het zijn allemaal dingen waarop we kunnen afknappen. En zeker op Tinder, waar je eerst alleen een foto en bio van iemand te zien krijgt, zou je denken dat de grootste afknapper ergens in dat straatje valt. Toch blijkt het iets heel anders te zijn waar Tinderaars de 'ick' van krijgen.

Taalfouten

Dating-website Zoosk onderzocht gedrag bij online daten en welke afknappers daarbij vooral naar voren kwamen. En wat blijkt? Taalfouten is hét ding waar de meeste mensen op afknappen op Tinder. Maar liefst 72 procent van de ondervraagden geeft aan dat dit een dealbreaker is.

Er is ook onderzocht waarom slechte spelling voor veel mensen zo'n afknapper is. De ondervraagden gaven aan dat het ongeïnteresseerd overkomt als iemand niet zijn/haar best doet om een correct berichtje te typen. Slecht nieuws dus voor de mensen met dyslexie onder ons...

Correct Nederlands

Indruk maken op Tinder gaat kennelijk dus veel verder dan het plaatsen van een mooie selfie in goed licht. Een bio in correct Nederlands is een must wanneer je leuke potential lovers wil aantrekken. Heb je een match? Houd dan goed in de gaten of je geen steken laat vallen bij de spelling van de berichtjes die je stuurt. Want als je met een leuke match aan het chatten bent, is ongeïnteresseerd overkomen natuurlijk wel het laatste wat je wil.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Adobe Stock