Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Skinny jeans zijn terug: zo style je de strakke spijkerbroek

Anno 2024 combineer je 'm net anders.

Het afgelopen jaar waren we vooral in de ban van wijde spijkerbroeken. Toch lijkt de skinny jeans – die overigens eigenlijk nooit helemaal is weggeweest – voorzichtig weer een comeback te maken. We vertellen hoe je de strakke spijkerbroek anno 2024 stylet.

Nooit helemaal weggeweest

Sommigen hebben de skinny jeans voor altijd in hun hart gesloten, anderen hebben er in de afgelopen jaren langzaamaan met plezier afstand van gedaan. Maar feit blijft dat – ondanks de komst van talloze andere jeans-modellen – de skinny nooit echt is weggeweest. De strakke spijkerbroek is en blijft nu eenmaal een item waarmee je niet gauw de plank misslaat.

Comeback

Of je het nu wil of niet: alle supermodellen worden momenteel weer gespot in skinny jeans, en dat betekent dat we een mega comeback kunnen verwachten. Maar zoals dat vaker het geval is met trends die hun terugkeer vinden in het modebeeld, stylen we de skinny jeans anno 2024 een tikkeltje anders dan we voorheen deden.

Styling tips

Waar we in het vorige skinny jeans-tijdperk standaard gingen voor een stel sneakers en een leren jasje (waar natuurlijk ook niets mis mee is), combineren we de strakke broek au moment met andere items. Denk bijvoorbeeld aan hoge laarzen...

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

...Een trenchcoat...

...Of een klassieke blazer.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

We zien dat de modeprinsesjes van nu vooral goed gaan op een wijder item in combinatie met de skinny jeans. En hoewel het door sommige fashionista's als een enorme faux pas wordt gezien om een strakke broek met een strakke top te combineren, is het uiteindelijk natuurlijk vooral belangrijk waar jij je goed bij voelt. En als zelfs de prinses van Wales zich niets aantrekt van deze moderegel, voelen wij ons absoluut niet genoodzaakt om dat wel te doen.

Bron: Beau Monde, Grazia Daily, Harper's Bazaar | Beeld: NL Beeld, Instagram