Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fajah Lourens deelt openhartige post over verwijderen borstimplantaten

'Ja ik heb littekens en geen borsten meer', schrijft ze op Instagram.

Wereldpremiere Black Lotus

Fajah Lourens ging jarenlang door het leven met borstimplantaten, maar nam eind 2021 een drastisch besluit. Ze liet haar implantaten verwijderen. Nu, jaren later, blikt ze er op haar platform My Killerbody Motivation openhartig op terug.

Natural boobs

Nadat haar rechter borstimplantaat een paar jaar geleden voor de tweede keer in vijf jaar ging lekken en ze een plekje op haar borst ontdekte, stond Fajah naar eigen zeggen al niet meer in contact met zichzelf. ''Gelukkig was dit niks ernstigs, maar het was wel een signaal'', vertelde ze destijds op haar blog.

''Het universum stuurde mij naar een arts die toevallig bekendstaat om het verwijderen van borstimplantaten. Toen hij aan mij vroeg of ik dit niet wilde, dacht ik: ben je mal, daar ben ik nog niet aan toe hoor. Hij verwisselde de implantaten. Echter, daarna kreeg ik een complicatie.'' Dit was volgens de fitnessgoeroe een duidelijk teken; ze moeten eruit.

Het drastische besluit om haar borstimplantaten vervolgens te verwijderen, was geen makkelijke keuze, maar de beauty staat er nog altijd volledig achter. In een openhartig bericht op Instagram vertelt ze hoe ze vandaag de dag tegen deze keuze aankijkt.

Spijt

''Ja ik heb littekens en geen borsten meer'', begint ze haar verhaal op Instagram. ''Mijn inbox stroomt nog steeds dagelijks vol met vragen. 'Heb je ze laten liften? Ja, heb je spijt?'''

Haar antwoord daarop is kort en bondig: nee. ''Ik heb ook geen spijt van de jaren dat ik ze had.'' Ze legt uit: ''Ik kijk terug naar allemaal geweldige levensfases waarbij ze prima paste. Nu zou ik mezelf niet meer kunnen voorstellen met 'nep' borsten. Ik zit in een andere fase, eentje die erg fijn is'', aldus Fajah.

Zelfliefde

Toch heeft ze naar eigen zeggen ook tijden gekend waarin dit niet zo was. ''Ik heb heel wat jaar veel te kritisch naar mezelf gekeken op alle mogelijke vlakken. Het was nooit goed genoeg'', vertelt ze. ''Ik ben blij dat ik nu van mezelf heb leren houden en dat ik nu weet dat alleen het hier en nu is wat we hebben. Morgen bestaat niet. Als je nu niet gaat genieten van alles wat er is komt het nooit.''

Ook hoopt ze anderen een hart onder de riem te steken met de eerlijke post. ''Voor alle vrouwen die twijfelen omdat ze bang zijn dat anderen ze dan niet meer zien staan, wil ik zeggen: dit gaat over jezelf. Leer jezelf te zien, te dragen, houd van jezelf'', aldus de dappere fitfluencer. ''Niets buiten jezelf kan de onzekerheden die je intern voelt oplossen, dat kan alleen jij.'' You go, Fajah!

Bron: Instagram @mykillerbodymotivation, Archief | Beeld: NL Beeld

Showbizz
  • AMSTERDAM, 10-04-2023, Theater Tuschinski De wereldpremiere plaats van de internationale actiefilm BLACK LOTUS in Koninklijk Theater Tuschinski FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Fajah Lourens