Fajah Lourens neemt afscheid van borstimplantaten: ‘Je bent goed zoals je bent’

'Ik heb deze kerst afscheid genomen van mijn 'nep' borsten en kom steeds dichter bij mezelf.'

Fajah Lourens ging jarenlang door het leven met borstimplantaten, maar nam afgelopen kerst een drastisch besluit. Ze liet haar implantaten verwijderen en deelt op haar eigen platform My Killerbody Motivation openhartig haar verhaal.

Duidelijk teken

Nadat haar rechter borstimplantaat voor de tweede keer in vijf jaar ging lekken en ze in het afgelopen jaar een plekje op haar borst ontdekte, stond Fajah naar eigen zeggen al niet meer in contact met zichzelf. Het plekje bleek niets ernstigs, maar het was volgens de fitnessgoeroe een duidelijk teken.

“Gelukkig was dit niks ernstigs, maar het was wel een signaal”, begint ze in haar eigen blog. “Het universum stuurde mij naar een arts die toevallig bekendstaat om het verwijderen van borstimplantaten. Toen hij aan mij vroeg of ik dit niet wilde, dacht ik: ben je mal, daar ben ik nog niet aan toe hoor. Hij verwisselde de implantaten. Echter, daarna kreeg ik een complicatie.”

Lichaam heeft er genoeg van

“Er was een huidbacterie bijgekomen en er moest 300 milliliter vocht uitgezogen worden met een naald”, gaat Fajah verder. Ze legt uit dat ze vanwege de huidbacterie aan de antibiotica moest. “Dit verzwakte mijn weerstand en daardoor kreeg ik corona. Tijdens mijn ziektebed is mijn prothese omgedraaid. De platte kant is naar voren gaan staan en toen kwam het besef. Mijn lichaam heeft er genoeg van en geeft dit heel duidelijk aan.”

Het drastische besluit om haar borstimplantaten vervolgens te verwijderen, was geen makkelijke keuze, maar de beauty staat er volledig achter. “Ik heb geen borsten nodig om gezien te worden. Ik kan mijzelf zien en vrouwelijk vinden zonder borsten. Dat is hoe ik er nu in sta. Hier moest ik me de afgelopen weken even doorheen worstelen.”

Goed zoals je bent

Vrouwen die zich onzeker voelen over een kleine cupmaat wil Fajah dan ook graag een wijze les bijbrengen. “Misschien heb je het nodig om dit nu te lezen. Ik wil tegen jou zeggen dat je goed bent zoals je bent. Je hoeft niet te veranderen. Voor anderen niet en ook niet voor jezelf.”

“Ik wil je adviseren om de wortel van je gevoel te ontdekken en dat bij jezelf te helen. Jij bent niet je lichaam. Je bent veel meer dan dat.” You go, Fajah.

Bron: My Killerbody Motivation | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws