Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Denise Anna

'Maltesers zijn echt mijn grootste guilty pleasure'

Ze schittert momenteel als last women standing in Kamp van Koningsbrugge en timmert daarnaast hard aan de weg als fitnessinfluencer met haar eigen YouTube-kanaal en podcast. Wat eet en drinkt fitgirl Denise Anna zoal om in shape te blijven? Speciaal voor Grazia hield ze een week lang haar eetdagboek bij.

Maandag

"Ik sta om 4.30 uur op, drink een kop koffie en laat mijn hondje Nola uit. Zo’n vier jaar geleden heb ik een mega switch gemaakt. Ik wilde niet meer op de automatische piloot leven. Dat begint bij een goede ochtend routine. Als je de toon aan het begin van de dag goed zet, neem je dat mee voor de rest van je dag. Dus toen heb ik besloten om vroeger op te staan en meer in het nu zijn. Om 7.00 uur sta ik in de gym voor een fullbody kracht work-out. Daarna neem ik als pre work-out meestal gewoon een zwarte koffie en als ik heel moe ben een pre work-out scoop, en ga ik een half uurtje hardlopen op de loopband."

"Nadat ik mijn auto naar de garage heb gebracht, begint mijn werkdag. Die bestaat uit het editen van mijn weekvlog, mails, video's opnemen en een campagne filmen. Om 12.00 uur neem ik een eiwitlimonade. Ik doe namelijk aan proteïne vasten. Om 13.30 uur neem ik mijn eerste echte maaltijd: healthy pancakes. Deze maak ik met ei, Skyr en havermout. Easy en heel lekker! Om 15.00 uur lunch ik met Thaise leftovers van gisteravond."

"'s Avonds ga ik met mijn ouders tapas eten bij Barca in Amsterdam. Daar heb ik – samen met mijn ouders en een paar mede cursisten – ook de nieuwste aflevering van Kamp van Koningsbrugge gekeken. We hebben nog elke dag contact met elkaar, zo leuk!"

"Heerlijk eten bij Barca met mijn ouders."
"Kamp van Koningsbrugge terugkijken met mede cursisten."

Dinsdag

"Ik begin mijn dag om 6.30 uur met het uitlaten van Nola. Daarna slaap ik nog even verder, want ik ben een beetje brak van gisteravond. Om 9.00 uur begin ik met een cacaoceremonie, mediteren en journalen. Ik merk dat als ik cacao drink – ze noemen het ook wel een hart opener – het je hartchakra open zet. Ik ben best wel spiritueel, haha. Als ik het heb gedronken kom ik veel dieper in de meditatie en heb ik een meer liefde voor mezelf. Zo begin ik mijn dag nog fijner. Daarna begint mijn werkdag. Tussendoor sport ik met veel tegenzin, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik ben gegaan. Om 13.30 uur ontbijt ik met met drie eieren, kipfilet, rucola, hummus en een eiwitlimonade."

"Om 15.00 uur lunch ik met een flinke bak kwark, met muesli en AG1 (en supplementen die ik dagelijks neem, zoals magnesium, d3, visolie, probiotica, B, K). Mijn avondeten is een fitmeal. Dit is een kant-en-klare maaltijd die gefocust is op eiwitten. Je ziet per maaltijd precies hoeveel eiwit erin zit, dat vind ik prettig. Ik probeer ongeveer 140 gram eiwit per dag binnen te krijgen. Verder heb ik vandaag – zoals elke dag – drie liter water gedronken. Dat is echt mijn doel. Ik sport heel veel, dus het is belangrijk om voldoende te drinken. Naast water drink ik koffie en thee, en ook wel elke dag een blikje cola zero. Een slechte gewoonte, maar heerlijk als ik aan het einde van de dag een inkakker heb."

Elke dag te vinden in de sportschool.

Woensdag

"Ik sta om 5.45 uur naast mijn bed om Nola uit te laten. Daarna ga ik meteen door naar een crossfitles en dan is het opnieuw tijd om Nola uit te laten – puppy life, dus elke twee uur naar buiten voor een wandeling, heerlijk! Om 10.00 uur begint mijn werkdag. Vandaag film ik een YouTube-Video, plan ik TikToks en Reels in voor de komende dagen, check ik de podcast en heb ik een meeting."

"Om 14.30 uur besef ik dat ik nog niet heb ontbeten. Ik neem snel een clear whey shake, mega bak kwark, fruit en mijn vijfde koffie van de dag. Oeps! En als 'toetje' lekker twee proteïnerepen. Om 17.30 uur neem ik tussen de drukte door nog twee boterhammen met pindakaas en een glas volle melk. Lekker makkelijk en mijn guilty pleasure! 's Avonds eet ik weer een fitfood maaltijd en dan is het tijd om te slapen."

Donderdag

"Om 6.00 uur begin ik mijn dag weer met het uitlaten van Nola en daarna ga ik meteen door naar crossfit. Ik kan mijn eigen auto weer ophalen. Heel fijn, want vandaag heb ik twee events op de planning. De dag begint met een lunch op een boot, terwijl we door de grachten varen. Vervolgens ga ik door naar het tweede event in Amsterdam. Tijdens zulke events krijgen we vaak heel gezond eten. Mijn werk heeft soms wel invloed op mijn eetpatroon. Op zulke drukke dagen zit ik veel in de auto en dan bestaat mijn lunch soms ook uit twee eiwitrepen – die heb ik overal liggen haha."

Puppy Nola uitlaten.

"Aan het einde van de dag ga ik naar mijn eerste TCC-sessie (Talking To The Chakra's). Dat is ook weer zo’n spiritueel iets en houdt in dat je je chakra's weer in balans brengt. Een sessie die met energie te maken heeft. Dus ik ga helemaal zen naar huis. Mijn diner bestaat uit spruitjes met een vega burger, liters siracha en een zero appelmoes. Zo lekker!"

Vrijdag

"De dag begint wederom met Nola uitlaten en crossfit. Om 9.00 uur begin ik met werken. Ik beantwoord DM's en comments, heb een interview en edit video's. Om 13.00 uur ontbijt ik met mijn signature dish: havermout. "Ik ben echt een havermout queen, ik vind dat zó lekker. Mijn favoriet is havermout met een scoop eiwitpoeder, frambozen en pindakaas. Ik vind dat echt waanzinnig en het vult als een malle."

"Om 13.30 uur besluit ik om te stoppen met werken en ga ik naar mijn ouders, die op mijn nichtjes passen. Lekker de hele middag dansen, spelen met Barbies en vooral heel veel knuffelen met die twee meiden. Ik lunch daar met twee boterhammen pindakaas en 's avonds staat er stamppot boerenkool van moeders op het menu. De lekkerste ooit, en tevens mijn lievelingseten!"

Zaterdag

"Om 7.00 uur laat ik Nola uit en dan slaap ik nog even verder tot 11.00 uur. Ondanks dat ik in het weekend niet probeer te werken, ga ik toch wat doen. Ik ben druk bezig met een nieuw project, iets heel leuks. Ik kan er nog niet te veel over verklappen, maar een tipje van de sluier: mijn volgers kunnen samen met mij gaan trainen en mindfull bezig zijn."

"Vanavond staat er een lekker avondje bankhangen op de planning, met Maltesers en wijn. Ik kijk ook weer even naar de aflevering van Kamp van Koningsbrugge. Elke aflevering kijk ik minimaal twee keer terug. De eerste keer is gewoon op tv, als het wordt uitgezonden. Die kijk ik altijd met een groep mensen, dus er wordt heel veel gepraat en ik wil dan tussenoor ook nog vertellen wat er allemaal gebeurde. Ik mis dan gewoon de helft van de aflevering, en de tweede keer kan ik in stilte kijken en even goed analyseren wat er is gebeurd en gezegd."

Mooie herinneringen aan Kamp van Koningsbrugge.

Zondag

"Om 7.00 uur laat ik Nola uit en daarna ga ik tien kilometer hardlopen. Vervolgens houd ik een intense opruim- en schoonmaaksessie in huis. Om 13.00 uur heb ik mijn Personal Trainer theorie examen – en gehaald met een 8! Dat heeft te maken met het secret project waarmee ik bezig ben."

"'s Middags ga ik, zoals elke zondag, naar mijn ouders. Hier komen mijn broer en zus met aanhang ook naartoe en gaan we lekker spelletje spelen, wijntjes drinken, lachen en lekker eten! Maltesers zijn echt mijn grootste guilty pleasure, ik kan zakken achter elkaar opeten. Ik eet gezond, maar als ik er zin in heb neem ik het ook gewoon hoor!"

Beeld: privébeeld Denise Anna