Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig: 'Mijn vriend heeft stiekem met een ander afgesproken'

'Ze hebben zelfs een selfie genomen waar ze elkaar knuffelden'

Eliza's* vriend Mike heeft niet heel veel vrienden. Zo is Mike volgens haar heel erg introvert, wat helemaal prima is. Maar wanneer Mike Eliza vertelt dat hij een nieuwe vriendin heeft, wordt ze wat achterdochtig. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Nieuwe collega

Mike heeft recent een nieuwe collega gekregen. Ze heet Mara en kan het heel goed met hem vinden, zo vertelde hij mij recent", begint Eliza. "Maar sinds hij me heeft verteld dat hij een goede band heeft met Mara, appen ze elke dag met elkaar. Ik zocht er eerst niks achter, maar toen hij tot vier uur 's nachts met haar bleef appen, heb ik er wat van gezegd. Hij snapte me en zei me dat hij dat niet meer zou doen."

Jaloers

"Oké, ik weet van mezelf dat ik erg jaloers kan zijn, dus ik probeerde dit hele gebeuren te negeren", gaat Eliza verder. "Ik wilde hem ook niet verbieden dat hij geen vrouwelijke vriendinnen mocht hebben. Ik vind dat nogal controlerend. Maar ik heb hem wel gezegd dat ik me er niet prettig bij voel. Ze zoeken elkaar namelijk meestal op als ze allebei een borrel hebben gehad. En ook al vertrouw ik Mike volledig, ik weet niks over Mara. Ik ken haar niet en ik weet ook niet wat haar intenties zijn."

Eliza vertelt dat ze vorige week op stap was gegaan met wat vriendinnen, maar dat ze haar tas kwijt was geraakt. "Ik probeerde Mike te bellen omdat ik in paniek was. Ik appte hem, maar hij reageerde helemaal niet. Wel kon ik zien dat hij gewoon online was. De volgende ochtend zei hij dat het hem speet en dat hij vroeg in slaap was gevallen. Ik geloofde er niks van en zei hem dat ik gewoon zag dat hij online was. Hij wilde echter niets toegeven."

Liegen

Toch is Eliza erachter gekomen dat hij loog over de situatie. "Ik kwam erachter dat hij en Mara diezelfde avond ook op stap waren geweest omdat ik zijn telefoon heb gekeken. Hij wist dat ik niet wilde dat hij alleen wat met haar ging drinken, waardoor hij mijn telefoontjes negeerde. Daarnaast zag ik in zijn telefoon dat Mara hem nog had gevraagd of ik boos zou zijn als ik het zou weten! Nóg erger: hij vertelde haar dat ik het inderdaad niet leuk zou vinden."

"Mike en Mara zijn samen uit eten geweest en hebben daarna wat gedronken", gaat ze verder. "Ze hebben zelfs een selfie genomen waar ze elkaar knuffelden. Ik ben woest. Hij heeft recht in mijn gezicht gelogen! Toch ziet hij dit anders. Hij vond dit gewoon 'gezellig' met 'een collega'. Maar ik vind dit echt bijna net zo erg als een date. Wat moet ik doen?" Wat zou jij Eliza adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA_Tone4711.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock