Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sylvia Geersen over breuk met Joris: 'Ik heb het zo zwaar gehad'

'Liefdesverdriet is verschrikkelijk'

Begin dit jaar kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat Sylvia Geersen en Joris uit elkaar waren. De twee vielen als een blok voor elkaar in het programma De Bachelorette, maar helaas bleek hun liefde niet bestand te zijn tegen de alledaagse realiteit. Na Joris doet nu ook Sylvia een boekje open over hun relatie en de breuk.

Chateau Meiland

Gisteravond was Sylvia te zien in Chateau Meiland VIPS, waar ze openhartig over haar leven én de liefde sprak. De opnames van het programma vonden vlak na haar breuk met Joris plaats, en in het begin had ze dan ook moeite om zich helemaal thuis te voelen in alle chaos en gezelligheid op het chateau.

"Ik heb het zo zwaar gehad de laatste twee weken", onthult Sylvia aan de familie Meiland. "Liefdesverdriet is verschrikkelijk. Het is toch een soort rouwen ook hè." Zelfs eten en slapen ging de afgelopen tijd moeizaam voor haar, vertelt ze.

Gelukkig doet het logeerpartijtje bij de Meilandjes wonderen voor Sylvia, want bij het afscheid klinkt ze uiteindelijk weer een stuk optimistischer. "Ik kwam half depressief binnen, maar ik ga helemaal vrolijk naar buiten", aldus het model.

Afstand

Ook Joris vertelde onlangs openhartig over zijn relatie met Sylvia. Hij gaf aan 'geen seconde spijt' te hebben van hun tijd samen, ondanks het feit dat ze hun sprookje niet tot een goed einde konden brengen. Joris is kapitein en werkt op Sint Maarten en Ibiza, waardoor hij weinig in Nederland is. “Ik regelde het zo met mijn werk dat ik vaker bij Syl kon zijn – maar merkte dat ik niet echt mijn draai kon vinden in Nederland – en ondertussen kreeg Syl het steeds drukker met werk en interviews door het succes van De Bachelorette.”

Die afstand bleek lastiger dan gedacht. “Op een gegeven moment besloot ik toch weer naar Ibiza te gaan. Mijn werk is toch belangrijker voor me dan ik dacht. Het is mijn passie. Ik kon de afstand tussen ons goed aan, Syl iets minder”, aldus Joris. “We hebben ontzettend ons best gedaan om het te laten slagen, maar we moeten allebei blij zijn met de situatie en dat waren we niet. Dan kan je niet doorgaan. En dat moeten we nu accepteren.”

Gezamenlijke beslissing

Hoewel een break-up natuurlijk nooit leuk is, klinkt het in ieder geval alsof de twee on good terms uit elkaar zijn gegaan. Sylvia liet eerder al weten dat het stel samen heeft besloten dat dit de juiste keuze is. “Onze tijd samen is een waardevol hoofdstuk in ons leven geweest, gevuld met liefde, groei en mooie herinneringen”, schreef ze destijds. Ahw! Het stel koestert de mooie momenten die ze hebben gedeeld en kijken met respect en genegenheid terug op hun tijd samen.

Bron: RTL Boulevard, Grazia archief | Beeld: NL Beeld