Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

London blikt terug op Special Forces VIPS: 'Genoeg is genoeg'

Hoewel de kok eigenlijk een ander doel had, kan hij nu toch trots zijn op zichzelf.

In Expeditie Robinson schopte hij het tot de finale, en ook in Special Forces VIPS is London Loy ver gekomen – maar nu zit dat laatste avontuur er voor de tv-kok op. Met gepaste trots heeft hij het programma verlaten. Op Instagram blikt hij nu terug op zijn deelname.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Special Forces VIPS. 

Intens avontuur

'Ik geef op': het waren de woorden die voor London betekenen dat hij na vijftig jaar eindelijk luistert naar zijn lichaam, zo vertelt hij op Instagram. "Het was tijd om mijn ruimtepak te sparen en mijn gezondheid te koesteren. Dit avontuur was echt keihard en intens!"

Uitdagingen

Londons leven is niet zonder uitdagingen geweest. "Van thaiboksen in de ring tot op de straten, van judo tot kungfu, taekwondo tot aikido, en krachttraining tot atletiek op een respectabel niveau." Altijd voelde hij de drang om zichzelf tot het gaatje te pushen. "Nu, eindelijk, heb ik naar mijn innerlijke stem geluisterd en besloten om te handelen in het belang van mijn eigen welzijn. Genoeg is genoeg."

Ander doel

Hoewel Londons doel in eerste instantie het halen van de eindstreep was, beseft hij nu dat Special Forces VIPS ergens anders om draaide. "Het gaat erom dat ik eindelijk trots op mezelf kan zijn, dat ik de moed heb gevonden om mijn grenzen te erkennen en tijd om dit ruimtepak de komende 50 jaar (hoop ik) gezond en sterk te houden."

London schrijft dat het eindgesprek met hoofdstaf Erik een keerpunt voor hem was. "10-15 jaar geleden zou ik leip gegaan zijn en waarschijnlijk doorgedrukt hebben tegen beter weten in. Maar nu, op dit moment, weet ik dat het tijd is om mijn senioriteit te omarmen, om wijsheid boven roekeloosheid te verkiezen", aldus de kok. Een mooie les!

Bron: Instagram @londonloyofficial | Beeld: Shotbysud, Instagram @londonloyofficial

Showbizz
  • London Loy