Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what!? Blijkbaar kun je baking soda zelfs bij je skincare gebruiken

Dit product is écht overal goed voor.

Vergeet dure crèmes en langdradige, ingewikkelde behandelingen: vanaf nu kun je gewoon baking soda gebruiken voor een frisse, stralende teint. Dit alledaagse product, dat jij hoogstwaarschijnlijk in je keukenkastje hebt staan, kun je bijna overal voor gebruiken. En nu dus ook tijdens je skincare-routine!

Verschillende toepassingen

Baking soda staat al eeuwenlang bekend als hét geheime ingrediënt voor luchtige, perfect gerezen baksels. Mix dit product met een zuur zoals azijn of karnemelk en voilà: je beslag begint te bruisen van leven. Maar ook bij een grondige lente-schoonmaak, kun je baking soda heel goed gebruiken. Zo fungeert het goedje bijvoorbeeld perfect als verfrisser van je matras, maak je de gootsteen er weer blinkend schoon mee én verwijder je hardnekkige vlekken in een handomdraai.

Maarre, waar wij nog nooit van hadden gehoord, is dat je baking soda ook kunt toepassen in je dagelijkse skincare-routine. In de TikTok hieronder wordt gedemonstreerd hoe je dit doet:

@angelamaytrix Replying to @mixed.bri How to use Baking Soda as an exfoliator 🫶 #skincare ♬ original sound - Angela May

Skincare-routine

Het gebruik van baking soda tijdens je skincare is eigenlijk heel simpel: meng wat baking soda met water tot een soort pasta en zie daar: een zachte scrub voor je gezicht. Geef je huid een verfrissende boost door je gezicht zachtjes te scrubben met het mengsel. Wel is het belangrijk om, vooral wanneer je een gevoelige huid hebt, eerst te testen hoe je huid erop reageert. Vermijd daarnaast altijd het gebied rondom de ogen, aangezien de huid daar kwetsbaarder is dan op andere plekken van het gezicht.

Deodorant

Mocht je baking soda liever niet op je gezicht gebruiken, maar wel op andere delen van je lichaam, dan kun je het gebruiken als natuurlijke deodorant. Baking soda is namelijk perfect geschikt voor het neutraliseren van ongewenste geurtjes! Pas dezelfde methode toe als hierboven beschreven en je hebt in een handomdraai een natuurlijke deodorant. Breng het mengsel voorzichtig aan onder je oksels en geloof ons, je zult de hele dag door genieten van een fris gevoel.

Bron: Beautify, Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock