Wait, what? Blijkbaar helpt rode lippenstift om wallen te verbergen

Zeg maar dag tegen donkere kringen!

Het is een struggle waar veel mensen tegenaan lopen: donkere kringen onder je ogen. Lukt het jou ook met geen mogelijkheid om je wallen weg te poetsen ’s ochtends, maar wil je er tóch graag vanaf? We got you. Op YouTube kwamen we namelijk een vrij ongebruikelijke make-up hack tegen die je hierbij gaat helpen. Enne, het enige dat je nodig hebt is een rode lippenstift.

Raar maar waar

YouTuber Deepica Mutyala heeft áltijd last van donkere kringen – of ze nou genoeg slaap krijgt of niet. Met alleen concealer kreeg ze ze nooit volledig weggewerkt, waarna ze wanhopig op zoek ging naar een oplossing. Haar rode lippenstift bleek haar redder in nood.

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als we de uitleg van Deepicia horen is het eigenlijk best logisch. Rood neutraliseert namelijk de blauw/paarse kleur van de donkere plekjes op je huid. Waarom heeft niemand dat nou eerder bedacht?

Zo ga je te werk

Pak een kwastje en welke rode lippenstift dan ook. Veeg goed over je lipstick en dep op het donkere gedeelte onder én boven je ogen, tot onder je wenkbrauwen. Maak het zo egaal mogelijk. Zie je er inmiddels uit als een rode panda? Dan ben je goed bezig. heb je nog andere plekjes, vlekjes of puistjes in je gezicht? Ook hier kun je een beetje rode lipstick op deppen.

Neem vervolgens een goede foundation en breng aan deze over de lippenstift – vergeet uiteraard de rest van je gezicht niet – met een sponsje. Je ziet het rood langzaam verdwijnen en écht waar, er is tevens geen donker plekje meer te zien. Wij gaan dit meteen proberen!

Bron: YouTube Deepica Mutyala, Grazia archief | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws