Yvonne Coldeweijer viel 22 kilo af in 8 weken: ‘Ik was super streng voor mezelf’

Dat heeft de juicekoningin gedaan door middel van intermittent fasting.

Yvonne Coldeweijer en haar lover zijn sinds een aantal maanden trotse ouders van hun eerste kindje, Ted. Tijdens haar zwangerschap is de juicekoningin 22 kilo aangekomen en ze deelt nu op haar Instagram-account hoe ze de strijd met de zwangerschapskilo’s is aangegaan én heeft gewonnen.

Baby Ted

”Vanaf nu zijn wij 3 samen 1✨ Ted 💙 08-12-2013”, luidde de caption van het bericht waarin Yvonne haar new born voorstelde aan haar volgers. Bij deze aankondiging werden twee té lieve kiekjes van de kleine spruit gedeeld. Zo zagen we een close-up van het mooie ventje en een foto waarop de kersverse ouders met hun kleine spruit op de bank zaten. Té lief!

Instagram @lifeofyvonne 

Zwangerschapskilo’s

En hoewel Yvonne vanaf moment één enorm genoot van haar zoontje, wist ze ook dat ze zo snel mogelijk af wilde van die zwangerschapskilo’s. “Ik was op dat moment 22 kilo aangekomen bovenop mijn oorspronkelijke gewicht”, begint ze haar verhaal in een Instagram-reel. “Nu vond ik zelf 22 kilo echt leip veel, want ik ben zelf 1.63 meter.”

“En wat ze altijd zeggen is wel redelijk waar: op het moment dat je bent bevallen, gaat echt 50% van je aangekomen gewicht er vanzelf af”, aldus de kersverse moeder. Zo vertelt ze zelf in de eerste drie dagen na haar bevalling wel 10 kilo te zijn afgevallen. “Daarna moet je het echt zelf gaan doen”, vervolgt ze haar verhaal.

Intermittent fasting

Hoe de grootste juicekoningin van Nederland dat heeft gedaan? “Door middel van intermittent fasting“, onthult Yvonne. “Ik was heel streng voor mezelf en mocht dus maar 6 uur per dag eten. En ik ben altijd om 6.00 uur wakker dus dat ging dan om 6.00 uur ’s ochtends in, tot 12.00 uur ’s middags.” Haar omgeving vond haar methode om af te vallen op z’n zachtst nogal intens, maar daar had Yvonne even geen boodschap aan. “I’m fat, okay? Ik moet gewoon afvallen.” Duidelijk!

Enne, dat intermittent fasting heeft haar geen windeieren gelegd: om te vergelijken deelt Yvonne een foto van voor haar bevalling.

Instagram @lifeofyvonne 

Disclaimer

“Nou wil ik dus niet zeggen dat dit voor iedereen moet gelden en dat iedereen zo snel moet afvallen als ik”, benadrukt de mediapersoonlijkheid. “Maar geloof me, als je er gewoon niet meer uitziet zoals jezelf. (…) Ik kon letterlijk mijn eigen schoenen niet meer aan, zo opgezwollen en aangekomen was ik.” Hierdoor voelde ze zich ellendig en was ze erg gemotiveerd om de kilo’s zo snel mogelijk kwijt te raken. 

De eerste kilo’s vlogen eraf, maar met de laatste kilo’s had ze wat meer moeite. “De laatste 6 kilo stagneerde ik gewoon. Ook al at ik maar 5/6 uur per dag, ik viel niet meer af. Dus toen ben ik tijdens die uren dat ik gewoon mocht eten wat ik wou, ook nog eens heel gezond gaan eten.” Inmiddels is ze al een maand op hetzelfde gewicht, maar heeft ze het volgende doel alweer gesteld voor zichzelf. “Nu wil ik dus heel graag gaan sporten, want dat heb ik dus de afgelopen weken niet gedaan. Omdat ik dus een keizersnede had mocht ik dus ook niet sporten”, aldus Yvonne. Vanaf nu gaat ze dan ook met een personal trainer aan de slag en ze is erg gemotiveerd om weer helemaal fit te worden. Goed bezig, Yvonne!

Bron: Instagram @lifeofyvonne | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws