Dit is wat EMIDJ Michelle als eerste deed toen ze thuiskwam

En wat vond het thuisfront eigenlijk van haar deelname?

Er zijn ontzettend veel dingen die je moet missen wanneer je een aantal weken in de jungle bivakkeert tijdens Echte Meisjes in de Jungle. Geen normale douche, geen fijn bed, geen contact met de buitenwereld en niet altijd eten hebben wanneer je honger hebt. Wij waren dan ook benieuwd naar wat EMIDJ-winnares Michelle als eerste deed toen ze weer thuiskwam.

Knuffelen met de kinderen

Net als een aantal andere dames, had ook Michelle een gezin dat ze moest missen gedurende haar tijd in Suriname. Het eerste wat zij dus deed toen ze weer thuiskwam? Inderdaad, haar kinderen een heel dikke knuffel geven. “Dat is echt het eerste wat ik heb gedaan, heerlijk met mijn kinderen en Roy (Donders, haar partner, red.) knuffelen.” Ook nam Michelle de tijd om helemaal tot rust te komen. “Ik heb een week niets gedaan en ben lekker thuisgebleven om bij te komen. Het was fijn om weer lekker bij mijn gezin te zijn.”

En over dat gezin gesproken, vond Michelle het heel lastig om hen alleen te laten? “Ja, dat vond ik wel heel moeilijk”, deelt ze. “Vooral omdat mijn baby Romi toen nog maar zes maanden was en ik haar toen al moest achterlaten. Natuurlijk weet ik wel dat ze thuis heel veel liefde krijgt en er goed voor haar gezorgd wordt, maar het was alsnog moeilijk. Natuurlijk ging ik mijn andere dochtertje Bibi en Roy ook missen, maar Romi was nog heel klein. Dat vond ik erg lastig. Ik denk dat iedere moeder dat zou ervaren.”

Samen de afleveringen gekeken

En ondanks het feit dat ze hun moeder en partner misten, vertelt Michelle dat Roy en haar oudste dochter erg trots op haar waren. “Roy vond het superleuk dat ik meedeed. Mijn dochter vond het wat minder. Zij had heel goed door dat ze haar moeder dan moest missen, maar we wist niet voor hoe lang. Maar ze waren allebei hartstikke trots op me.”

Samen met haar gezin heeft ze dan ook alle afleveringen gekeken. En tot afgelopen maandag wist ook dochter Bibi niet dat haar moeder er met de winst vandoor zou gaan. “Ik had niet aan mijn dochter verteld dat ik had gewonnen. Voor een kind is het natuurlijk ook moeilijk om je mond dan dicht te houden. Dat was voor haar dus echt een verrassing. We keken samen naar de finale en toen ze zag dat ik had gewonnen, moest ze huilen. Ze was zo trots op me!”  

Beeld: Videoland 

Laatste nieuws