Zó gaat het nu met de meiden van Djumbo

Wat doen alle meiden vandaag de dag?

Deze week kwam het ge-wel-dige nieuws naar buiten dat Djumbo een comeback maakt. Je kent de meidengroep ongetwijfeld nog van vroeger, toen ze hits scoorden met bijvoorbeeld Boya Boya Bay. Maar wat doen ze nu, twintig jaar later, eigenlijk in het dagelijks leven?

 

Ontstaan van Djumbo

Djumbo, de meidengroep die liedjes in half Engels, half Nederlands zingt, begon in eerste instantie als een promotiestunt van supermarktketen Jumbo in 2004. De eerste formatie van de groep bestond uit Lotte Prijs, Lindsy Schuman en Svenja van Beek. Het was voor het eerst – en overigens ook het laatst – dat een Nederlandse supermarktketen een popgroep inzette als marketinginstrument. Volgens directeur communicatie- en formulebeleid Colette Cloosterman-van Eerd was dit de ultieme manier om de klant ‘op een andere, luchtige manier kennis te laten maken met de Jumbo-supermarkten’.

Groot succes

Hoewel de oprichting van de Nederlandse meidengroep er in eerste instantie op was gericht om de klant kennis te laten maken met de supermarkten van Jumbo, bleek al snel dat de Lindsy, Lotte en Svenja succesvoller waren dan men had verwacht. Met liedjes als Eyahe en Hide and Seek wisten ze zelfs de top 10 van de Nederlandse hitlijsten te bereiken. Gaat er alweer een lichtje branden?

Djumbo
Djumbo bij de première van Asterix en de Vikingen. Beeld: NL Beeld

Debuutalbum en hits

Welke liedjes de meiden dan nog meer op hun naam mochten schrijven? Begin 2005 kwam de groep met het debuutalbum Jump, dat werd uitgegeven door platenlabel CMM. Op dit album stonden, naast de eerdergenoemde hitsingles, ook The Djumbo Jump én het onder het publiek wat minder geliefde Made to Love You. Maar niet getreurd, bijna twee jaar later bracht Djumbo weer een hit uit, genaamd Boya Boya Bay.

Deze zomerse single was zelfs te horen in de bioscoop, aangezien hij werd gebruikt als titelsong van de biscoopfilm Garfield: A Tail of Two Kitties. In november 2006 bracht de meidengroep de single Undercover uit, welke weer werd gebruikt als titelsong van Djumbo’s eerste theatertournee, De Djumbo Undercover Tour. En zo volgden er nog vele andere liedjes en albums.

Nieuw lid

In 2010 besloot Svenja van Beek er – ondanks het grote succes van Djumbo – mee te stoppen. Zij vond dat het tijd was voor nieuwe uitdagingen en bovendien wilde ze graag haar studie afmaken. Samantha Klumper nam in 2011 haar plaats in. Ook Samantha was geen onbekende in de wereld van entertainment, zo deed ze eerder al mee aan het derde seizoen van Popstars en was ze één van de drie zangeressen van de girlband Centerfold.

Nederland Muziekland op het Marktplein van Ede
Opnames van het televisie-opnames van SBS6-programma Nederland Muziekland. Beeld: NL Beeld

Samantha liet als nieuw lid een frisse wind door de meidengroep waaien. Zo reisden ze begin 2011 af naar Turkije om daar een nieuwe videoclip op te nemen voor de single SOS. De single kwam een paar maanden later uit, bovendien werden er speciale USB-armbanden in diverse kleuren uitgebracht met daarop de single en de videoclip. Je begrijpt dat deze armband zich een waar collectors item toonde onder Djumbo’s duizenden tienerfans. Verder verschenen de meiden van Djumbo in 2012 in de kinderserie Sinterklaas en het gevaar van de snoepfabriek.

Van Djumbo naar Frisz

Na de zomer van 2013 werd het steeds stiller rondom Djumbo. De groep bleef optreden, maar er kwamen geen nieuwe singles meer uit. Vervolgens kwam naar buiten dat Lotte ervoor had gekozen om de meidengroep te verlaten. Zij wilde zich meer gaan focussen op haar dj-carrière. Het overgebleven tweetal ging vervolgens op zoek naar een vervanger voor Lotte. Danique van Roosmalen werd de toevoeging waar de meiden naar zochten en met haar komst werd ook de naam van de groep veranderd naar: Frisz.

Na één single uitgebracht te hebben als Frisz, werd duidelijk dat de nieuwe formule geen lang leven beschoren was. In 2018 besloten de meiden dan ook om er, in stilte, een einde aan te breien. Frisz’ Instagram-pagina bestaat echter nog steeds. Hierop vonden we onder andere dít leuke kiekje van het trio.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frisz (@friszmusic)

Maar waar houden de meiden van Djumbo zich vandaag de dag eigenlijk mee bezig?

Svenja van Beek

Terwijl ze deel uitmaakte van het succesvolle Djumbo, was Svenja van Beek al werkzaam als model. Dit heeft ze na haar vertrek nog een tijdje gedaan en inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf. Studio Musmuki richt zich op de inrichting van huizen. “Zoveel zin om alle inspiratie van de afgelopen jaren te bundelen en nog meer mensen te helpen om hun eigen droomplek te creëren”, schrijft Svenja onder het bericht op Instagram waarin ze haar nieuwe bedrijf aankondigt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Studio Musmuki (@svenjavanbeek)

Lindsy Schuman

Lindsy, die er als enige Djumbo-lid van begin tot eind bij was, heeft momenteel haar eigen beautysalon in Tilburg. Bij Beau Jolie kun je terecht voor een breed scala aan beautybehandelingen en massages. Daarnaast kun je ook langskomen voor extensions of een knipbeurt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lindsy Schuman (@linske83)

Lotte Prijs

Lotte is momenteel werkzaam als DJ en zet menig feestje op z’n kop onder de naam DJ Miss Faith. Daarnaast is ze moeder van zoontje Jax en dochtertje June.

Danique van Roosmalen

Ook Danique van Roosmalen heeft niet stilgezeten na haar Djumbo-carrière. Zo is ze inmiddels de trotse eigenaresse van Danique Dance & Entertainment, werkt ze bij Het Pieck waar ze het kunstaanbod coördineert voor scholen en bso’s én doet ze tussendoor nog wat modellen- en acteerwerk. Bezig bijtje die Danique!

Samantha Klumper

Samantha Klumper zet zichzelf momenteel in voor bedrijven op verschillende gebieden op freelance basis. “Voor interim opdrachten of langdurige opdrachten voor 8 à 16 uur per week ben ik beschikbaar als Personal Assistant, Virtual Assistant, Management Assistent, Office Manager, Executive Assistant of Account Manager”, luidt de bio op haar LinkedIn-pagina.

Djumbo
De meiden van Djumbo in 2024. Beeld: Jan Vis

Comeback

Misschien dat je nooit meer iets van de meidengroep te horen. Nou, think again! Deze week kondigde Djumbo namelijk hun combecak aan. Lotte, Lindsy en Samantha zijn terug en gaan weer lekker optreden. Het zal een dansbare, energieke show worden met hun eigen onvergetelijke hits.

Maarre, dat is nog niet alles. Verwacht ook medleys met hits van K3, Spice Girls of AQUA. Wij kunnen in elk geval niet wachten tot we de meiden weer ergens kunnen zien optreden. En heel stiekem hopen we natuurlijk op nieuwe muziek!

Bron: Beau Monde, Jan Vis, Grazia arhcief, Vroegert, Instagram, Entertainment Business | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws