Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no! Dit is de grootste fout die je kunt maken bij de kapper

Je hebt zelf invloed op het eindresultaat.

Of je nu elke week gaat of één keer per jaar: een kappersbezoekje blijft altijd een beetje spannend. Het is immers altijd maar de vraag of de kapper doet wat je vraagt en of je blij bent met het eindresultaat. Maar wist je dat je zelf kunt bijdragen aan dat eindresultaat? Dit heeft namelijk alles te maken met je zithouding in de kappersstoel.

Grootste fout

Volgens kappers is het de grootste fout die je kunt maken als je in de kappersstoel zit: je houding. Misschien begin je wel in de juiste zitpositie, maar als je er een tijdje inzit is de kans groot dat je vanzelf je benen over elkaar doet. En dat is nou nét wat je niet moet doen.

Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk geknipt (en wellicht gekleurd) worden. Het is dus belangrijk om van tevoren duidelijk je wensen door te geven, zodat de kapper weet wat hij of zij met je coupe moet doen. Je helpt de kapper door zijn of haar instructies op te volgen wanneer hij bijvoorbeeld vraagt om je hoofd wat te draaien. Maarre, je zithouding speelt ook een grote rol en kan zelfs flink wat roet in het eten gooien. Oh no!

Benen over elkaar

Volgens de Amerikaanse haarstylist Lacy Redway word je namelijk niet goed geknipt als je met je benen over elkaar in de stoel zit. Ze legt aan Allure uit dat je daardoor een beetje scheef in de stoel zit en dat daardoor je coupe ook scheef kan worden. En dat wil je natuurlijk niet!

Zit je nog in de stoel – met je benen over elkaar – dan líjkt het misschien recht, maar eenmaal thuis kom je van de koude kermis thuis. Voortaan dus gewoon rechtop blijven zitten dus, met je voeten náást elkaar. Good to know! 

Bron: Marie Claire, Grazia archief | Beeld: Adobe Stock