Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wauw! Flemming sleept allereerste diamanten plaat in de wacht

Hij is de eerste artiest in Nederland die de prijs ontvangt.

Dat Flemming on fire is, is een understatement. De zanger scoort hit na hit, stond onlangs nog twee keer in een uitverkocht AFAS Live en heeft met zijn album FLEMMING de 200 miljoen streams gepasseerd. En voor dat laatste krijgt de zanger nu een diamanten plaat overhandigd! Een primeur, want hij is hiermee de allereerste artiest ooit in Nederland.

Hitmachine

We kunnen wel stellen dat Flemming een ware hitmachine is. De zanger brak pas drie jaar geleden door met het nummer Amsterdam en is sindsdien niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Inmiddels kennen we hem ook van hits als Hypnose, Automatisch en Paracetamollen.

Dat hij een grote fanbase heeft, bleek wel weer toen hij afgelopen november maar liefst twee keer in een uitverkocht AFAS Live stond. De zanger zette daar een enorme show neer op een groot podium met een vet decor, lasers, vuurwerk, confetti en natuurlijk al zijn hits. Enne, dit doet hij eind februari en heel maart dit jaar nog eens dunnetjes over.

Zijn carrière werd eerder al bekroond met een heuse MTV Award voor Best Dutch Act. Het was de eerste keer dat de zanger uit Den Bosch een MTV EMA won. Hij wist daarmee Kris Kross Amsterdam, S10, Zoë Tauran en Idaly achter zich te laten. En nu, nog geen vier maanden nadat hij deze prijs in ontvangst nam, mag hij nog een prestigieuze overwinning op zijn naam zetten waarmee hij geschiedenis schrijft.

Eerste diamanten plaat

Flemming sleept met zijn gelijknamige album als allereerste Nederlander ooit een diamanten plaat in de wacht. De prijs, die sinds 1 januari van dit jaar bestaat, wordt uitgereikt aan albums met 200 miljoen streams en singles met 50 miljoen streams. Enne, dat eerste heeft Flemming nu dus voor elkaar gekregen.

View this post on Instagram

A post shared by FLEMMING (@flemming)

Een hele prestatie! De gouden en platina platen bestaan al langer en gaan naar albums met 40 miljoen en 80 miljoen streams.

Namens Grazia van harte gefeliciteerd!

Bron: RTL Boulevard, Grazia archief | Beeld: NL Beeld