Heftig: Dennis Schouten wil stoppen met leven

'Ik heb voor mijzelf de conclusie getrokken dat ik niet meer op deze wijze verder wil'

Dennis Schouten heeft heftig nieuws met de wereld gedeeld. In een nieuwe video van Roddelpraat vertelt de presentator openhartig dat hij ongelukkig is en daarom wil stoppen met leven. Over zijn euthanasiewens brengt Dennis binnenkort ook een boek uit. “Ik wil deze rit niet meer uitzitten”, deelt hij openhartig.

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).

Geen plezier meer

“Ik merk al enkele jaren dat ik er eigenlijk niet meer zoveel plezier in heb”, vertelt Dennis openhartig in de nieuwste aflevering van Roddelpraat. “Ik heb er veel aan gedaan om dat op te lossen. Ik heb voor mijzelf de conclusie getrokken dat ik niet meer op deze wijze verder wil.”

Eenzaamheid en leegte

Op Instagram wijdt de presentator een uitgebreid bericht aan zijn heftige besluit. “Al jaren worstel ik met het leven”, schrijft hij daarin. “Op papier heb ik een ontzettend goed leven, maar in de praktijk voel ik mij zelden gelukkig. Gevoelens van leegte, eenzaamheid en onrust hebben de overhand.” Hij vertelt dat dit de laatste jaren alleen maar is verergerd. “Ik heb van alles geprobeerd om deze gevoelens op te lossen: Medicatie, psychologen en een verhuizing terug naar Enschede. Het heeft allemaal niet geholpen.”

Hoe het komt dat hij ongelukkig is, durft Dennis niet met zekerheid te zeggen. Wel vermoedt hij dat het te maken heeft met verschillende soorten medicatie die hij heeft gebruikt in zijn puberteit. “Ik heb me er ondertussen bij neergelegd,” gaat hij verder, “maar ik wil deze rit niet meer uitzitten.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dennis Schouten (@dennis_schouten95)

Dennis heeft dus een euthanasiewens, maar geeft aan nog een aantal jaren te willen leven “om alles en iedereen dat me lief is goed achter te laten”. Tot die tijd is de presentator niet op zoek naar medelijden. “Leuke dingen, liefde of een borrel wel.”

Biografie

Zijn verhaal heeft Dennis Schouten door Andries Jelle de Jong laten opschrijven in een biografie. Dit boek, met de titel Dennis Schouten: Beschadigd, op weg naar de dood, is vanaf 2 april verkrijgbaar.

Bron: De Telegraaf, NU.nl, Instagram @dennis_schouten95, Tips en Weetjes | Beeld: NL Beeld, YouTube Roddelpraat

Laatste nieuws