Celeste: ‘Mijn verloofde wil na drie jaar nog steeds geen trouwplannen maken’

De roze wolk heeft plaatsgemaakt voor een grijze lucht.

Toen haar vriend Koen*(33) haar ten huwelijk vroeg, was Celeste (31) door het dolle heen: eindelijk ging ze trouwen met de liefde van haar leven! Dat bleek alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanzoek is inmiddels al drie jaar geleden, maar de bruiloft? Die is nog steeds niet in zicht. Op Reddit vraagt de vrouw om advies.

Aanzoek

Celeste vertelt: “Koen vroeg mij ten huwelijk in augustus 2021. Het was hartstikke romantisch, en ik zat daarna een hele tijd op een roze wolk.” Maar die roze wolk veranderde al snel in een grijze lucht. Sinds het aanzoek weigert Koen namelijk plannen te gaan maken voor de bruiloft. Niet écht een goed teken…

“Ik probeer regelmatig over het onderwerp te beginnen”, zegt de vrouw. “Maar hij doet dan ongeïnteresseerd, of soms klapt hij zelfs helemaal dicht.” En dat heeft voor veel gedoe tussen de twee gezorgd. Celeste: “Tijdens een van onze ruzies raakte ik zo gefrustreerd, dat ik mijn verlovingsring afdeed en aan hem teruggaf. Daarna heeft hij nooit een poging gedaan om de ring weer terug te geven.”

Zoethoudertje

Het stel is inmiddels al 7 jaar samen en Celeste kan zich ook geen andere toekomst inbeelden dan met haar Koen. Toch voelt ze zich nu behoorlijk gekwetst: “Trouwen vind ik heel belangrijk, maar het voelt bijna alsof het mij niet meer gegund is.”

De vrouw vraagt zich hardop af of de ring niet gewoon een zoethoudertje was. “Het voelt bijna als een soort shut up-ring”. Koen praat überhaupt nooit echt over onze toekomst, dus ik heb geen idee wat zijn plan is,” vertelt ze.

Advies

“Ik hou echt van hem en geef veel om hem, maar dit doet zoveel pijn. Ik wil blij en tevreden zijn in mijn relatie, maar het is niet makkelijk,” sluit Celeste af. “Heeft iemand ooit in een vergelijkbare situatie gezeten? Hoe ga je hiermee om?” Wat zou jij tegen haar zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Still_Potato9988.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws